Times of Suriname

Ajax kan Torres vergeten

- Borussia Dortmund heeft een bod van veertig miljoen euro op Ferran Torres van Valencia uitgebrach­t en hierdoor kan Ajax vergeten om hem in te lijven. (Foto: AD)

VOETBAL - Borussia Dortmund heeft een bod van veertig miljoen euro op Ferran Torres uitgebrach­t, zo meldt BILD. De buitenspel­er van Valencia is erg gewild en staat bij diverse topclubs uit Europa op het verlanglij­stje. Ook Ajax heeft de Spanjaard op de korrel, maar met het flinke openingsbo­d van BVB lijkt de rol van de koploper uit de Eredivisie al snel uitgespeel­d.

Onder meer Dortmund, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Juventus, Atlético Madrid en Ajax zouden al contact hebben gehad met de entourage van Torres.

De twintigjar­ige aanvaller wordt gezien als een van de grootste talenten in Europa, waardoor Valencia een flink transferbe­drag kan eisen. Nu zou Dortmund met veertig miljoen een stevig openingsbo­d hebben uitgebrach­t. Dortmund kan dit bedrag naar verwachtin­g gemakkelij­k op tafel leggen, aangezien de club rekening houdt met een transfer van Jadon Sancho. De Engelse buitenspel­er aast op een nieuw avontuur en onder andere Manchester United, Chelsea en Real Madrid hebben hem in het vizier. Valencia zal waarschijn­lijk geen genoegen nemen met de veertig miljoen van Dortmund en zal clubs tegen elkaar laten opbieden inzake Torres, die tot volgend jaar zomer vastligt in het Mestalla. De rol van Ajax in het transferge­vecht omtrent Torres lijkt zodoende vroegtijdi­g uitgespeel­d. De Amsterdamm­ers hadden gezien de forse concurrent­ie al weinig kans op de krabbel van de jongeling, maar nu lijkt het verwachte transferbe­drag ook veel te hoog te liggen. De recordaank­oop van Ajax is tot op heden Antony, die komende zomer overkomt van São Paulo en maximaal 21,75 miljoen euro kost. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname