Times of Suriname

Man United op ‘sensatione­el duo’ gewezen

-

VOETBAL - Paul Pogba beschikt bij Manchester United over een contract tot medio 2021, maar in de Engelse media wordt al enige tijd getwijfeld over het aanblijven van de middenveld­er op Old Trafford. Trainer Zinédine Zidane zou hem naar verluidt heel graag naar Real Madrid halen. Voormalige doelman Mark Bosnich adviseert de clubleidin­g van Manchester United echter om de samenwerki­ng met Pogba niet deze zomer al stop te zetten.

“Ze moeten hem zolang mogelijk voor de club behouden”, vertelt Bosnich, als speler over twee periodes verbonden aan Manchester United, in een onderhoud met Sky Sports. “De club kan dat ook als beste beoordelen, want zij maken Pogba dagelijks mee tussen die vier muren. Ze moeten doorzetten met hem, want ze hebben veel geld (105 miljoen euro in 2016, red.) voor hem neergelegd. Het is zeer de vraag of ze dat bedrag ooit voor hem terugkrijg­en.”

Bosnisch is van mening dat er zeker nog toekomst is voor Pogba bij Manchester United. “Als hij zich ten minste van zijn beste kant laat zien en goede prestaties aflevert. Hij kan samen met Bruno Fernandes centraal op het middenveld uitgroeien tot een ware sensatie.” De ouddoelman voorziet problemen bij een eventuele verkoop van Pogba. “Je moet voor een speler met een dergelijke status een geschikte vervanger halen. Dat zal waarschijn­lijk ook meespelen in de besluitvor­ming van de clubleidin­g.”

Volgens manager Ole Gunnar Solskjaer komt Pogba, die enkele maanden ontbrak vanwege een enkelbless­ure, wel degelijk nog voor in de plannen voor volgend seizoen. De geruchten over een mogelijke overstap naar Real of Juventus, aangewakke­rd door zaakwaarne­mer Mino Raiola, zorgden in februari nog voor irritatie bij Solskjaer. “Paul is onze speler, niet die van Mino”, zo liet de Noorse coach weten in de Engelse media. Raiola kwam via de sociale media al snel met een reactie richting de keuzeheer van The Red Devils. “Paul is niet mijn eigendom, maar ook zeker niet het eigendom van Solskjaer. Paul gaat daar helemaal zelf over. Een mens is namelijk geen bezit. Ik hoop niet dat Solskjaer Pogba als zijn gevangene ziet.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname