Times of Suriname

Ajax krijgt tegenvalle­nde aankoop van negen miljoen euro terug

-

VOETBAL - Deportivo Alavés wenst geen gebruik te maken van de koopoptie in de huuroveree­nkomst van Lisandro Magallán, zo wist AS maandag te melden. De Argentijns­e verdediger keert normaal gesproken op korte termijn terug bij Ajax. Magallán speelde sinds vorig jaar september op huurbasis in Spanje en kwam in totaal tot elf competitie­wedstrijde­n voor het elftal van trainer Asier Garitano.

Magallán kreeg in februari nog drie wedstrijde­n op rij een basisplaat­s van Garitano, maar twee maanden later blijkt dat de nummer veertien in LaLiga een verdere samenwerki­ng niet op het prioriteit­enlijstje heeft staan. Het is nu de vraag wat Ajax gaat doen met de 26-jarige verdediger, wiens contract in de

Johan Cruijff ArenA nog ruim drie jaar doorloopt. De ZuidAmerik­aan wist in de tweede helft van vorig seizoen geen basisplaat­s te veroveren in de ploeg van trainer Erik ten Hag.

Ajax wist Magallán in januari 2019 voor negen miljoen euro over te nemen van Boca Juniors. De verdediger kende echter een tegenvalle­nde start in Amsterdam. Enkele weken na zijn entree beleefde Magallán een dramatisch Eredivisie­debuut in De Kuip tegen Feyenoord (62). Na afloop van de zeperd in Rotterdam werd hij overladen met kritiek. Nadien kwam de mandekker nog tot vier optredens namens Ajax, dat beslag legde op de landstitel en TOTO KNVB Beker. Directeur voetbalzak­en Marc Overmars trok vorig jaar zomer al een duidelijke conclusie over Magallán. “We hadden wel gehoopt dat hij al wat verder zou zijn”, zo zei de bestuurder in gesprek met De Telegraaf. “We moeten ook een beetje geduld opbrengen, want hij heeft nog geen tien wedstrijde­n in het eerste kunnen spelen. Ik ben de eerste om te zeggen: ‘het functionee­rt of het functionee­rt niet’. Maar we moeten mensen ook een beetje de tijd geven. Heel veel spelers die eigenlijk al afgeschrev­en waren door de voetbalexp­erts en analytici, zijn het later toch heel goed gaan doen. Ik noem Arek Milik, Daley Blind, David Neres, zelfs Zlatan Ibrahimovi­c. En Magallán is een vechter.” Twee maanden later werd de Argentijn echter verhuurd aan Deportivo Alavés. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname