Times of Suriname

Maduro gaat eerste klus als hoofdtrain­er aan

-

VOETBAL - Hedwiges Maduro was al werkzaam als jeugdtrain­er bij Almere City FC en de voormalige middenveld­er heeft nu een nieuwe functie gekregen. De club uit de Keuken Kampioen Divisie liet maandagmid­dag via de officiële kanalen weten dat Maduro aan de slag gaat als hoofdtrain­er van Almere City Onder-21. De achttienvo­udig internatio­nal van het Nederlands elftal heeft een tweejarig contract gesigneerd.

Maduro staat met zijn nieuwe klus voor het eerst op eigen benen als zelfstandi­g hoofdtrain­er, zo benadrukt Almere City. “Voor mij is dit een hele mooie uitdaging. Ik ben geboren in Almere en heb een goede binding met de stad en de club. In de afgelopen maanden heb ik gezien dat er veel talent met ambitie rondloopt in de jeugdoplei­ding van Almere City FC”, gaat hij zelf in op zijn nieuwe functie. “Mijn grootste uitdaging is om die jongens te helpen zich verder te ontwikkele­n en beter te worden”

“Daarnaast kan ik mijzelf verder ontwikkele­n als hoofdtrain­er. Ik denk daarom dat de club en ik goed bij elkaar passen.” Maduro is momenteel bezig met het behalen van de hoogste trainingsd­iploma’s en is ook werkzaam als analyticus bij FOX Sports. Daarnaast werkt hij als assistent bij Oranje U-18 en Jong Oranje. Maduro krijgt van Almere City in de komende seizoenen de ruimte om deze functies uit te blijven voeren: “Met zijn ervaring, kennis en netwerk is Hedwiges een versterkin­g voor onze organisati­e”, voegt technisch manager

Teun Jacobs toe.

“De spelers waar hij mee gaat werken zitten in de laatste fase van hun ontwikkeli­ng van talent naar profvoetba­ller. Als voormalig topspeler kent Hedwiges het klappen van de zweep. Die ervaring kan hij overbrenge­n op onze spelers en zijn kennis kan hij delen met collega-trainers. Wij kunnen hem op onze beurt helpen door hem voor het eerst aan de slag te laten gaan als zelfstandi­g hoofdtrain­er. Op die manier is er sprake van een win-winsituati­e”, sluit Jacobs af. (AD)

 ??  ?? Real Madrid wil Pierre-Emerick Aubameyang van Arsenal overnemen, zodat hij samen kan spelen met Karim Benzema. (Foto: AD)
Real Madrid wil Pierre-Emerick Aubameyang van Arsenal overnemen, zodat hij samen kan spelen met Karim Benzema. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname