Times of Suriname

Spelers Arsenal niet akkoord met tijdelijke salarisver­laging

-

VOETBAL - De spelers van Arsenal gaan niet akkoord met een tijdelijke salarisver­laging van 12,5 procent tijdens de coronacris­is, zo wist The Telegraph dinsdag te melden. Het voorstel dat maandag op tafel werd gelegd door de clubleidin­g werd middels een stemming verworpen door de spelersgro­ep van manager Mikel Arteta. Het ingehouden bedrag zou later alsnog worden uitbetaald via verschille­nde constructi­es, maar de spelers zien geen heil in uitstel.

De beleidsbep­alers in NoordLonde­n hadden gehoopt om met de salarisver­laging van twaalf maanden in de richting van dertig miljoen euro te kunnen besparen, mocht plaatsing voor de Champions League mislukken. De club is jaarlijks al circa 263 miljoen euro kwijt aan salarissen. Arsenal kwam daarnaast met de belofte dat spelers die in de toekomst hun contract in het Emirates Stadium zouden verlengen, het ingehouden salaris dan alsnog zouden krijgen uitgekeerd. Ook zouden spelers die voor een transferbe­drag zouden worden verkocht in een later stadium het bedrag krijgen overgemaak­t. Op deze manier zou de coronacris­is op een goede manier kunnen worden bestreden, zo luidde het oordeel.

Volgens The Telegraph zien met name de topverdien­ers bij Arsenal, zoals Mesut Özil, Pierre-Emerick Aubameyang en Alexandre Lacazette, niets in het voorstel, daar de verwachtin­g er niet is dat er vanwege de coronacris­is veel staat te gebeuren in de transferpe­riode van aankomende zomer. De Engelse spelersvak­bond PFA adviseert spelers in de Premier League om alleen een tijdelijke salarisver­laging te accepteren als de ingehouden geldsom later alsnog op de rekening verschijnt.

Mocht Arsenal zich alsnog plaatsen voor de Champions League, wat de club miljoenen oplevert, dan zou het plan van tijdelijke salarisver­laging waarschijn­lijk niet nodig zijn. Bij plaatsing voor de groepsfase van de Europa League zou de Arsenal-leiding naar verluidt een tijdelijke verlaging van 7,5 procent overwegen, weet The Sun te melden. Het elftal van Arteta bezet met nog tien duels te gaan de negende plaats in de Premier League, waardoor het behalen van een Europees ticket nog een hele opgave lijkt te zijn voor the Gunners.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname