Times of Suriname

Vraagteken­s bij prijzenreg­en Van Dijk

-

VOETBAL - Liverpool veroverde vorig seizoen niet de landstitel in de Premier League, maar desondanks gingen verschille­nde individuel­e prijzen naar Virgil van Dijk. De centrumver­dediger werd door de UEFA uitgeroepe­n tot Speler van het Jaar, terwijl hij ook bij de verkiezing van de Engelse spelersvak­bond PFA bovenaan eindigde. Bernardo Silva vindt echter dat enkele spelers van kampioen Manchester City maar waardering hadden mogen krijgen voor hun prestaties.

“Ik hoop niet dat mensen het verkeerd begrijpen”, stelt Silva een Instagram-sessie van Bleacher Report. “Maar ik kijk naar de laatste drie seizoenen van Manchester City en Liverpool. Twee seizoenen geleden werden we kampioen en eindigden zij (Liverpool, red.) dertig punten achter ons (in werkelijkh­eid 22, red.). Kevin De Bruyne had toen een ongeloofli­jk seizoen. Mohamed Salah maakte veel doelpunten en ik heb veel waardering voor hem. Hij werd dan ook uitgeroepe­n tot Speler van het Jaar.” “Het seizoen daarop is het weer een nek-aan-nekrace”, vervolgt Silva. “Raheem

in

Sterling was in een gevecht met Virgil van Dijk, die de prijs uiteindeli­jk ook won. Dit seizoen laat De Bruyne wederom ongeloofli­jke dingen zien. Maar omdat Liverpool bijna kampioen is gaat de prijs voor Speler van het Jaar waarschijn­lijk weer naar hen.” Silva vindt dat twee ploeggenot­en veel meer individuel­e prijzen hadden moeten winnen. “David Silva en Sergio Agüero zijn nooit verkozen, waardoor ik vind dat individuel­e prijzen slechts een momentopna­me zijn.”

Silva vindt dat Manchester City te weinig erkenning krijgt voor de prestaties in de afgelopen jaren. “Ik denk dat veel spelers van ons meer verdienen dan ze daadwerkel­ijk krijgen. Neem bijvoorbee­ld Fernandinh­o en Raheem Sterling.” Laatstgeno­emde werd door de Engelse pers vorig seizoen nog wel uitgeroepe­n tot Speler van het Jaar. Verdere individuel­e onderschei­dingen bleven echter uit voor The Citizens in de afgelopen twee seizoenen. “Sommige clubs hebben meer macht in de media en de organisati­es dan anderen”, concludeer­t de Portugese middenveld­er tenslotte. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname