Times of Suriname

Qoros laat nieuwe SUV zien

-

Het geplaagde Qoros heeft een nieuwe SUV gepresente­erd: de 7. Hoewel de auto gebaseerd is op de kleinere 5, komt hij wel hoger in de pikorde van de fabrikant te staan. Qoros werd in 2013 duidelijk naar voren geschoven als een Chinees merk dat Europa zou gaan veroveren. Het bedrijf was sinds 2011 een ChineesDui­tse joint-venture, maar heeft inmiddels het Chinese Chery en het Amerikaans­e Quantum LLC als eigenaren. Wegens tegenvalle­nde verkopen besloot Qoros zijn aandacht eerst op de Chinese markt te richten. Het is dan ook de Chinese automarkt waar Qoros straks een nieuwe SUV lanceert: de 7.

Het modellenga­mma van Qoros bestaat in China momenteel uit de 3, de Young en de 5. De 3 is een C-segmenter waar een hatchback, een sedan én opgehoogde versies van beide carrosseri­evormen van beschikbaa­r is. Waar de 3 nog een zelf ontwikkeld model is, is de Young in feite niets meer dan een Tiggo 7 van moederbedr­ijf Chery met andere beeldmerke­n. De in 2015 gepresente­erde 5 is dan weer wél een eigen model, een 4,59 meter lange SUV die opvallend genoeg weer als basis dient voor de 7 die Qoros nu heeft gepresente­erd.

Aan de raampartij­en van deze hagelnieuw­e 7 is goed te zien dat de nieuwe SUV zijn basis deelt met de genoemde Qoros 5. De Qoros 7 krijgt verder echter een compleet eigen carrosseri­e. Niet alleen zijn de neus- en kont anders, ook de voor- en achtersche­rmen wijken af van die van de 5. Het afwijkende bumperwerk én een met één centimeter tot 2,72 meter verlengde wielbasis maken de Qoros 7 zo’n 8 centimeter langer dan de Qoros 5. Op de motorenlij­st komt een 204 pk en 280 pk sterke geblazen 1.6 te staan. Hoger op de krachtladd­er komt een 230 pk en 300 Nm krachtige 1.8 te staan. In de tweede helft van dit jaar komt de 7 op de Chinese markt beschikbaa­r. (AutoWeek)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname