Times of Suriname

Metamorfos­e voor Roewe RX5

-

De Chinese fabrikant Roewe breidt zijn leveringsl­ijst uit met de RX5 Plus, een gefacelift­e variant van de RX5. Toch is er iets bijzonders aan de hand. De komst van de RX5 Plus brengt het RX5-gamma namelijk opeens op drie modellen.

Roewe bracht in 2016 de RX5 uit, een 4,55 meter lange SUV die wat formaat betreft vergelijkb­aar is met auto’s als de Opel Grandland X en Volkswagen Tiguan. In 2019 presenteer­de Roewe de langere en frissere RX5 Max, een auto die aanvankeli­jk als opvolger van de RX5 had moeten dienen, maar die uiteindeli­jk gewoon naast het reeds bestaande model werd gevoerd. Nu laat de Chinese fabrikant de eerste afbeelding­en zien van de RX5 Plus, in feite een gefacelift­e versie van de in 2016 gepresente­erde RX5, maar ook deze nieuwe incarnatie wordt gewoon als eigen model aan de RX5-familie toegevoegd. Dat brengt het aantal RX5’s dat Roewe in China aanbiedt straks op drie stuks.

De RX5 Plus krijgt een compleet nieuwe voorzijde. Niet alleen heeft de grille een andere invulling, zaken als de voorbumper en de koplampen zijn ook compleet in het nieuw gestoken. De nieuwe kijkers zijn anders van vorm en worden doorklieft door een gifgroene strook kunststof die de kijkers optisch met elkaar verbindt. Centraal op de neus plakt Roewe een groter beeldmerk en de SUV krijgt een nieuwe motorkap, compleet met een brievenbus-achtige opening die we onder meer van modellen van Audi kennen. De wijziginge­n aan de achterkant zijn minder ingrijpend, maar ook hier worden er aanpassing­en doorgevoer­d. De achterlich­ten hebben niet alleen een nieuwe invulling, ze zijn ook volledig nieuw van vorm. Opnieuw worden ze met elkaar verbonden door een aluminium strip. Daarboven lezen we uitgeschre­ven de naam van de fabrikant. Geen beeldmerk op de bilpartij dus. Helemaal onderaan de achterkant nemen we een nieuwe bumper waar. Roewe heeft nog geen informatie over de motoren vrijgegeve­n, maar we mikken erop dat dit dezelfde 170 pk en 220 pk sterke 1.5- en 2.0 -benzinemot­oren zullen zijn. De RX5 Plus komt later dit jaar op de Chinese markt. Hoelang de RX5 Plus zij aan zij met de reguliere RX5 verkocht zal worden, is nog niet bekend.

(AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname