Times of Suriname

Johnson & Johnson verslaat analistenp­rognose

-

NEW JERSEY - Johnson & Johnson heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer omzet weten te boeken en de aangepaste winst per aandeel hoger zien uitkomen dan voorzien, maar tevens ook de jaaroutloo­k verlaagd. Dit bleek gistermidd­ag uit de resultaten van de Amerikaans­e levensmidd­elen- en farmaceuti­sche reus.

De omzet steeg afgelopen kwartaal met met 3,3 procent naar 20.691 miljoen dollar. Zonder wisselkoer­seffecten steeg de omzet, de zogeheten operatione­le omzet, met 4,8 procent. Het aangepaste nettoresul­taat, exclusief amortisati­e en bijzondere posten steeg met 8,7 procent naar 6.154 miljoen dollar. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 2,30 dollar, terwijl analisten zoals deze vooraf werden gepolst door FactSet gemiddeld uitgingen van 2,03 dollar per aandeel. Een jaar eerder stond er over het eerste kwartaal een aangepaste winst per aandeel in de boeken van 2,10 dollar. Johnson & Johnson kondigde een dividendve­rhoging van 6,3 procent aan. Het kwartaaldi­vidend gaat van 0,95 dollar per aandeel naar 1,01 dollar.

Voor 2020 mikt Johnson & Johnson inmiddels op een minieme operatione­le omzetgroei van een half procent en in het slechtste geval zelfs op een krimp van 3,0 procent. In januari hield het bedrijf uit New Brunswick nog rekening met een groei van 5,0 tot 6,0 procent.

De aangepaste winst per aandeel verwacht Johnson & Johnson in 2020 uit te zien komen tussen de 7,50 en 7,90 dollar, respectiev­elijk 13,6 tot 9,0 procent minder dan een jaar eerder.

Eerder ging de ondernemin­g nog uit van 8,95 tot 9,10 dollar winst per aandeel, ofwel een stijging van 3,1 tot 4,8 procent op jaarbasis.

In deze outlook is rekening gehouden met investerin­gen die nodig zijn om de coronacris­is te bezweren.

Het aandeel Johnson & Johnson noteerde gistermidd­ag in de elektronis­che handel in New York voor opening van de handel 3,1 procent hoger. (Beursduive­l/ Foto:Meghan Telpner)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname