Times of Suriname

Winst JPMorgan Chase onder druk door coronaviru­s

-

NEW YORK - JPMorgan Chase heeft in het eerste kwartaal van 2020 de resultaten stevig onder druk zien staan. Dit bleek gisteren uit de cijfers van de Amerikaans­e grootbank.

“Het eerste kwartaal leverde een aantal ongekende uitdaginge­n op en vereiste dat we ons concentree­rden op wat we als bank konden doen om sterk, veerkracht­ig en goed geposition­eerd te blijven om al onze stakeholde­rs te ondersteun­en”, aldus CEO Jamie Dimon van JPMorgan Chase in een toelichtin­g.

De inkomsten bedroegen $29,1 miljard in het eerste kwartaal, terwijl de consensus samengeste­ld door FactSet op 29,5 miljard mikte. Een jaar eerder behaalde JPMorgan nog $29,9 miljard aan inkomsten.

“In het eerste kwartaal waren de onderligge­nde resultaten van het bedrijf uiterst goed”, aldus topman Jamie Dimon in een toelichtin­g. Maar gezien de “grote kans op een vrij ernstige recessie” was het de CEO noodzakeli­jk om reserves op te bouwen wat 8,3 miljard dollar aan kredietkos­ten met zich meebracht. Daardoor daalde de nettowinst in het eerste kwartaal met 69 procent tot $2,9 miljard uit, tegenover 9,2 miljard een jaar eerder.

Per aandeel kwam de winst uit op 0,78 dollar, tegenover $2,65 een jaar eerder. De consensus berekend door FactSet had op $2,16 gerekend. De netto rentebaten bleven stabiel op $14,5 miljard. Dit was iets beter dan analisten hadden verwacht. De provisies voor kredietver­liezen stegen op kwartaalba­sis van $1,4 miljard naar $8,3 miljard. In het eerste kwartaal van 2019 was dit $1,5 miljard. (Beursduive­l/Foto:Barron’s)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname