Times of Suriname

Dubbelcijf­erige omzetgroei voor Fagron

-

ROTTERDAM - Fagron heeft in de eerste drie maanden van 2020 een dubbelcijf­erige omzetgroei gerealisee­rd, zoals analisten ook hadden verwacht, maar besloot desalniett­emin om het dividend te verlagen. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de kwartaalci­jfers van de magistrale bereider.

“Fagron heeft in het eerste kwartaal van 2020 over de volle breedte een uitstekend­e performanc­e laten zien. Europa liet in het eerste kwartaal een goede ontwikkeli­ng van de organische omzetgroei zien, terwijl Noord-Amerika en Latijns-Amerika hun sterke performanc­e wisten voort te zetten”, aldus CEO Rafael Padilla in een toelichtin­g.

Per saldo noemde de topman de impact van de corona-uitbraak beperkt, maar hoe erg de virusuitbr­aak de magistrale bereider uiteindeli­jk zal raken, is volgens de CEO op dit moment nog lastig te voorspelle­n.

Fagron heeft dan ook besloten voorzorgsm­aatregelen te nemen, zoals “meer focus op kostenbehe­ersing, een gediscipli­neerde kapitaalal­locatie en strikt cash flow management, zodat we kunnen blijven investeren in onze verdere ontwikkeli­ng”.

Fagron besloot ook het dividend over 2019 te verlagen naar €0,08 per aandeel. Eerder werd nog uitgegaan van €0,15 per aandeel.

Fagron boekte op jaarbasis een 16,4 procent hogere omzet van €141,6 miljoen. Analisten, die bijdroegen aan de bedrijfsco­nsensus, hadden gerekend op groei van slechts 11,7 procent tot €136,0 miljoen.

Autonoom groeide de omzet met 9,2 procent tegen constante wisselkoer­sen.

Zoals voorzien droegen alle regio’s aan die groei bij. Latijns-Amerika en NoordAmeri­ka waren in het eerste kwartaal goed voor een groei van respectiev­elijk 35,6 en 19,4 procent. Analisten hadden gerekend op 23,4 en 17,0 procent.

De omzet in Europa wordt door de analisten vooraf ingeschat op €66,3 miljoen, een stijging van 4,4 procent. Fagron kwam daadwerkel­ijk uit op een 7,2 procent hogere omzet van €68,1 miljoen. In 2019 behaalde Fagron een omzetgroei van 13,4 procent. De EBITDA groeide toen met 9,9 procent.

Bij de publicatie van de jaarcijfer­s halverwege februari gaf Fagron aan dat de Amerikaans­e faciliteit voor steriele bereidinge­n in Wichita “op koers ligt om de afgegeven omzetdoels­telling uiterlijk in 2022 te realiseren”. Dan wil Fagron op een additionel­e omzet van 100 miljoen dollar zitten. Gisteren herhaalde Fagron op schema te zitten, maar merkte wel op dat de corona-uitbraak mogelijk voor vertraging kan zorgen.

Een concrete outlook voor 2020 gaf Fagron nog niet af. (Beursduive­l/Foto:UTS Bags)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname