Times of Suriname

Man United zal bieden op Ñíguez

-

VOETBAL - Manchester United is van plan om Saúl Ñíguez komende zomer naar Engeland te halen. The Red Devils maken volgens verschille­nde Engelse media een bedrag van tachtig miljoen euro vrij om de 25-jarige middenveld­er los te weken bij Atlético Madrid. Manchester United wil Saúl proberen over te halen met een torenhoog salaris, want hij kan in Engeland twee keer zoveel gaan verdienen als hij nu in Spanje doet.

Scouts van Manchester United waren aanwezig bij de wedstrijd tussen Liverpool en Atlético Madrid op Anfield. Los Colchonero­s bereikten dankzij een 2-3 zege na verlenging ten koste van de ploeg van manager Jürgen Klopp de kwartfinal­e van de Champions League. Manchester United zou overtuigd zijn geraakt van Saúl, die voldoet aan het profiel dat manager Ole Gunnar Solskjaer heeft gesteld. De Noorse manager wil zijn selectie graag versterken met een creatieve middenveld­er, die naast Bruno Fernandes kan opereren en de opvolger moet worden van Paul Pogba.

Het lijkt voor Manchester United echter geen eenvoudige opgave te worden om Saúl los te weken bij Atlético Madrid. De negentienv­oudig Spaans internatio­nal zette in 2017 zijn handtekeni­ng onder een negenjarig contract bij los Colchonero­s, dat hem nog altijd tot medio 2026 aan de club verbindt. De verbinteni­s van Saúl bij Atlético bevat tevens een afkoopclau­sule van 150 miljoen euro, maar zover is Manchester United niet bereid te gaan. The Red Devils houden rekening met het vertrek van Pogba naar Real Madrid of Juventus, wat behoorlijk wat geld in het latje moet brengen.

Toch heeft Manchester United al te kennen gegeven dat men maximaal tot tachtig miljoen euro wenst te gaan voor Saúl. Qua persoonlij­ke voorwaarde­n is de Engelse grootmacht ook bereid om heel ver te gaan. Saúl verdient bij Atlético momenteel 132.000 euro per week, maar Manchester United heeft hem een weeksalari­s van 230 duizend euro (op jaarbasis bijna 12 miljoen) in het vooruitzic­ht gesteld. Solskjaer gaf vorige week al te kennen dat hij ‘mogelijkhe­den’ zag op de transferma­rkt. “Wie weet hoe de transferma­rkt hier op gaat reageren? Wie weet welke clubs spelers moeten verkopen? Er kan een situatie ontstaan waarin wij kunnen profiteren. Man United is een van de grootste clubs ter wereld en financieel staan we er goed voor.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname