Times of Suriname

Klopp wil Werner bij Liverpool

- Timo Werner is gewild door Jürgen Klopp, de coach van Liverpool.

VOETBAL - Liverpool is al geruime tijd op zoek naar een sterke back-up voor het aanvallend­e trio Sadio Mané, Mohamed Salah en Roberto Firmino, die een van deze aanvallers ook zou kunnen vervangen mocht het van een vertrek komen. De namen van spelers als Jadon Sancho en Kylian Mbappé passeerden daarom al de revue, maar de talenten van respectiev­elijk Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain kosten wel de hoofdprijs.

Timo Werner van RB Leipzig lijkt daarom een zinnigere optie en manager Jürgen Klopp deelt dit standpunt naar verluidt. BILD meldde gisteren dat de Duitse oefenmeest­er graag een persoonlij­k gesprek aan wil gaan met zijn landgenoot om hem te overtuigen voor een verhuizing naar Anfield te kiezen.

Volgens de berichtgev­ing had dit gesprek al plaatsgevo­nden als de coronacris­is niet was uitgebroke­n. Vanwege de reisbeperk­ingen die zijn ingesteld om de verspreidi­ng van het virus te voorkomen, is het voor Klopp echter nog niet mogelijk geweest om Werner persoonlij­k te spreken. De manager wil zijn beoogde nieuwe pupil in ieder geval beter leren kennen en hoopt hem ook te kunnen overtuigen van de toekomstpl­annen die hij met Werner heeft. Werner is door een clausule in zijn contract bij die Rote Bullen voor zestig miljoen op te halen en vormt daarmee een goedkopere optie dan spelers als Sancho en Mbappé. Liverpool heeft in de strijd om de internatio­nal van Die Mannschaft wel concurrent­ie van onder meer Bayern München, dat eveneens nadrukkeli­jk aan Werner gelinkt wordt.

De 24-jarige aanvaller sprak zich in februari al eens uit over de interesse van The Reds: “Ik weet dat Liverpool op dit moment het beste team van de wereld is en het maakt me enorm trots om daar genoemd te worden. Het is een genoegen, maar ik weet ook dat Liverpool veel goede spelers heeft en ik moet mezelf verbeteren en nog veel dingen bijleren om dat niveau te bereiken en daar te kunnen spelen”, liet hij optekenen in de Britse pers. (VP)

 ??  ?? (Foto: Goal)
(Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname