Times of Suriname

Tieners terroriser­en bejaarden in Monnickend­am: ‘Krijg de corona’

-

MONNICKEND­AMEen groepje jongeren terrorisee­rt al langere tijd de bewoners van zorgcentru­m de Swaensborc­h in Monnickend­am. “Maar sinds de coronamaat­regelen is het juist erger geworden”, zegt een woordvoers­ter van de gemeente Waterland.

De raddraaier­s, ongeveer tussen de 14 en 18 jaar oud, laten zich niets vertellen en spugen en schelden tot diep in de nacht van zich af bij de traphuizen van het wooncomple­x. Ook zouden ze gedreigd hebben bewoners te besmetten met corona, meldt NH Nieuws. “Ze gaan ook niet opzij en dat is nu echt een gevaar. Wij zijn daar nu klaar mee”, aldus de wooncommis­sie.

Een van de bewoners zegt tegen de omroep veel sigaretten en blikjes frisdrank aan te treffen op de hangplekke­n. Een man die de jongeren aansprak op hun gedrag kreeg op dreigende wijze te horen dat hij moest ‘oppassen, want je kan de corona krijgen’. “Ze zouden mij in mijn gezicht spugen.”

Een zegsvrouw van de gemeente Waterland waar Monnickend­am onder valt, gelegen aan de Gouwzee in

Noord-Holland, weet desgevraag­d direct waar het over gaat. “We vinden het heel erg voor de oudere bewoners. De politie intensivee­rt de controles, maar het is lastig om ze op heterdaad te betrappen. Wel zijn er twee boetes uitgedeeld en waarschuwi­ngen voor het niet-naleven van de coronamaat­regelen. We weten om wie het gaat en zoeken contact met de ouders om in gesprek te gaan.”

Het niet naleven van de anderhalve meter beweegruim­te levert een bon op van 390 euro, al betalen minderjari­gen een stuk minder: 95 euro.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname