Times of Suriname

Opnieuw recordaant­al coronadode­n in VS, besmetting­spiek lijkt voorbij

-

VS - Het dodental in de Verenigde Staten als gevolg van het coronaviru­s is woensdag opgelopen met 2371. Nog niet eerder zijn er op één dag zo veel doden gemeld. President Donald Trump merkte in zijn dagelijkse persbriefi­ng echter op dat de cijfers laten zien dat de besmetting­spiek voorbij lijkt te zijn.

Trump zal nieuwe richtlijne­n bekendmake­n voor het weer op gang brengen van de economie van de Verenigde Staten.

Gouverneur­s van zo’n twintig staten die relatief minder zwaar getroffen zijn door de coronaviru­suitbraak denken dat ze hun economieën rond 1 mei weer op kunnen starten, zei een topambtena­ar van het ministerie van Volksgezon­dheid woensdag. In New York, de zwaarst getroffen staat, is het aantal mensen dat in het ziekenhuis ligt voor de tweede achtereenv­olgende dag afgenomen. Gouverneur Andrew Cuomo ziet dat als een teken dat de autoriteit­en grip op de uitbraak krijgen en dat het ergste achter de rug lijkt. New York stuurt inmiddels beademings­apparatuur naar andere staten. Cuomo benadrukt echter dat de crisis pas voorbij is als er over twaalf tot achttien maanden een vaccin is. Hij is wel bezig met een plan om de economie in zijn Staat langzaam weer op gang te krijgen. Een voorwaarde daarbij is wel dat er op grote schaal een snelle test beschikbaa­r is, en dat kan volgens de gouverneur niet zonder federale steun vanuit Washington.

In de VS zijn inmiddels meer dan 30.800 mensen overleden aan COVID-19. Het eerste dodelijke slachtoffe­r in de Verenigde Staten viel op 29 februari. Na 38 dagen stond de teller op 10 duizend. Negen dagen later werd de grens van 30 duizend overschred­en.

Het werkelijke aantal doden ligt waarschijn­lijk hoger, omdat veel mensen thuis of in zorgcentra overlijden zonder getest te zijn op het virus.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname