Times of Suriname

Schotse Premier League kan worden gestopt na beslissend­e stem Dundee

-

VOETBAL - De Schotse Premier League kan worden gestopt nadat op alle profniveau­s 75 procent van de clubs akkoord zijn met het beëindigen van het huidige seizoen. Championsh­ip-club Dundee FC zorgde woensdag voor de beslissend­e stem. Een grote meerderhei­d van de clubs stemde afgelopen vrijdag al voor de resolutie van de Schotse competitie­s (SPFL). Toch hing het van Dundee FC af of er daadwerkel­ijk een streep kon worden gezet door het seizoen. In de Premier League en de League 1 en League 2 werd namelijk die meerderhei­d van 75 procent behaald, maar in het Championsh­ip nog niet omdat Dundee FC als enige club op het tweede niveau weigerde te kiezen. Dundee FC gaf daarvoor niet echt een reden op, maar de geluiden waren dat ze niet stemden omdat aartsrivaa­l Dundee United - de stadions van de clubs liggen pal naast elkaar - de koploper was in het Championsh­ip.

Het Championsh­ip,

de

League 1 en de League 2 zijn door het ja-woord van Dundee FC inmiddels al gestaakt. Dundee United (Championsh­ip), Raith Rovers FC (League 1) en Cove Rangers FC (League 2) zijn uitgeroepe­n tot kampioen. Er is nog geen punt gezet achter de Premier League. De SFPL heeft nu weliswaar de macht om dat te doen als het door de coronacris­is niet mogelijk is om verder te voetballen, maar ze willen eerst in overleg met de clubs op het hoogste niveau.

Celtic staat op dit moment bovenaan met dertien punten voorsprong op nummer twee Rangers. Die stemden tegen en eisen dat SPFL-baas Neil Doncaster wordt geschorst omdat ze bewijs hebben dat de stemming oneerlijk is verlopen. De UEFA heeft bij alle nationale bonden er al meermaals op aangedrong­en het seizoen waar mogelijk af te ronden. De Europese voetbalbon­d dreigde zelfs met het afpakken van Europese tickets als landen dat niet zouden doen. (Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname