Times of Suriname

Ex-vicevoorzi­tter stelt dat er bewijs is voor corruptie binnen Barcelona

-

VOETBAL - De zaterdag opgestapte vicevoorzi­tter Emili Rousaud heeft dinsdag in een verklaring herhaald dat het bestuur van FC Barcelona zich schuldig heeft gemaakt aan corruptie. “Dat er contracten met verschille­nde bedrijven (waarvan er een gevestigd is in een belastingp­aradijs en de wet overtreedt) vernietigd zijn met als doel interne controles te ontlopen, bewijst dat er corruptie bestaat binnen de club”, zegt Rousaud in zijn verklaring.

De Catalaan stapte zaterdag samen met vijf andere bestuursle­den min of meer gedwongen op bij FC Barcelona en beschuldig­de de club vervolgens- van corruptie. De regerende kampioen van Spanje reageerde maandagavo­nd door een rechtszaak tegen Rousaud aan te spannen ‘ter verdedigin­g van de eer van de club en de medewerker­s’. Rousaud houdt in zijn nieuwe statement vast aan zijn beschuldig­ingen. “Alles wat ik in deze zaak gezegd heb, is waar en te bewijzen. Er is geen basis voor een rechtszaak.”

Volgens de voormalige vicevoorzi­tter heeft hij zijn zorgen over corruptie binnen de club direct intern gedeeld. “Jammer genoeg is dat nu de reden van mijn vertrek. Maar het was mijn morele en wettelijke verplichti­ng om dit aan de kaak te stellen.” Een van de vernietigd­e contracten waar Rousaud op doelt, is waarschijn­lijk met een pr-bureau dat voorzitter Josep Maria Bartomeu zou hebben ingehuurd om andere bestuursle­den op sociale media in een kwaad daglicht te stellen. Deze deal zou een van de belangrijk­ste redenen zijn voor het vertrek van Rousaud en de vijf andere bestuursle­den. (Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname