Times of Suriname

Getafe dreigt naast Champions League te grijpen

-

VOETBAL - Mocht het seizoen in LaLiga vanwege de coronacris­is definitief worden geschrapt, dan gaan de eerste vier ploegen op de ranglijst naar de groepsfase van de Champions League. De Spaanse voetbalbon­d wil dit noodplan volgens onder meer Marca voorleggen aan de UEFA. In dat geval komen Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Real Sociedad volgend seizoen sowieso uit in het miljardenb­al. Getafe, in de tweede ronde van de Europa League te sterk voor Ajax, moet een teleurstel­ling incasseren. In de plannen van de Spaanse bond mogen Getafe en Atlético Madrid, de nummer vijf en zes in LaLiga, zich opmaken voor de poulefase van de Europa League. Mocht het voorstel daadwerkel­ijk in werking treden, dan is dat een hard gelag voor Getafe. De ploeg van trainer José Bordalás staat in punten en doelsaldo (46 en +12) gelijk met nummer vier Sociedad. Daarnaast wist het eerder dit seizoen met 2-1 te winnen van Sociedad. In de reglemente­n van het Spaanse voetbal staat echter dat het onderlinge resultaat alleen telt als beide clubs elkaar twee keer hebben ontmoet. Vanwege de coronacris­is is dat niet het geval.

Athletic Club ontvangt een Europa Leaguetick­et als de bekerfinal­e tegen het voor de Champions League geplaatste Sociedad geen doorgang vindt. Wordt er alsnog een datum gevonden voor de eindstrijd van de Copa del Rey en mocht Athletic Club dan verliezen, dan gaat het Europese ticket naar nummer zeven Valencia. Het is nog niet bekend of er bij een definitiev­e stilleggin­g sprake is van een kampioen en gedegradee­rde en gepromovee­rde clubs.

In Spanje groeit de vrees dat er een definitief een streep moet worden gezet door het seizoen 2020-21. Donderdag werd wereldkund­ig gemaakt dat er weer eens 551 mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronaviru­s. Het dodental gaat inmiddels richting de 20 duizend, terwijl er ruim 18 duizend besmetting­sgevallen bekend zijn in Spanje. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname