Times of Suriname

Abbott Labs boekt hogere omzet

-

CHICAGO - Abbott Laboratori­es heeft in het eerste kwartaal van 2020 een iets hoger omzet kunnen boeken, en klopte daarmee de analistenv­erwachting­en, maar het bedrijf is toch iets negatiever over 2020 geworden en trok de outlook voor het lopende boekjaar in. Dit bleek uit de cijfers van de Amerikaans­e farmaceut. De omzet steeg met 2,5 procent tot USD 7,7 miljard, tegenover USD 7,5 miljard een jaar eerder. De consensus samengeste­ld door Factset had op een omzet van USD 7,4 miljard gemikt. Autonoom steeg de omzet met 4,3 procent.

De winst per aandeel daalde dan wel op jaarbasis van USD 0,38 naar 0,30. De aangepaste winst per aandeel uit voortgezet­te activiteit­en kwam uit op USD 0,65 dollar, tegenover de USD 0,59 verwacht door de consensus. Hiermee zit Abbott Labs wel iets onder zijn eigen verwachtin­gen. Abbott Labs had op een aangepaste winst per aandeel van tussen USD 0,69 en USD 0,71 verwacht. Over het afgelopen kwartaal zal Abbott een dividend van USD 0,36 per aandeel op 15 mei uitkeren.

Door de onzekerhei­d rond het coronaviru­s heeft Abbott zijn outlook voor 2020 ingetrokke­n. Wel meent de farmaceut dat het een sterke financiële positie heeft, met USD 3,7 miljard in cash en kredietfac­iliteiten van USD 5 miljard, indien nodig. Eerder verwachte Abbott Labs voor het lopende boekjaar nog een autonome omzetgroei van 7,0 tot 8,0 procent, terwijl de aangepaste winst per aandeel tussen USD 3,55 en 3,65 moest uitkomen.

Het aandeel steeg 1,6 procent voorbeurs. (Beursduive­l/ Foto:Patch)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname