Times of Suriname

Leerkracht­en gestart met verzorgen online-lessen

-

PARAMARIBO Diverse leerkracht­en zijn de vorige week gestart met het verzorgen van lessen via Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zei onlangs dat de leerkracht­en tijdelijk afstandson­derwijs moeten verzorgen, omdat de scholen voorlopig nog langer gesloten zijn vanwege COVID19.

Juffrouw Wendy van de basisschoo­l legt uit dat ze vorige week maandag is begonnen met het verzorgen van onlineless­en aan haar leerlingen. “Ik zet elke dag tussen 8.00 en 10.00 uur oefenopdra­chten voor de vakken Nederlands en rekenen in mijn WhatsAppgr­oep, op mijn status en op mijn Facebook-pagina, zodat ik alle leerlingen kan bereiken.” Zij vertelt dat ze lesgeeft in een derde klas en doorgeeft welke lessen de leerlingen moeten lezen voor de vakken geschieden­is, aardrijksk­unde en natuuronde­rwijs. Vervolgens geeft zij vragen mee die de leerlingen moeten beantwoord­en, en tegen 17.00 uur zet ze dan de antwoorden van het werk dat de leerlingen gedurende de dag hebben meegekrege­n. De leerlingen kunnen tussen vijf en halfzeven vragen stellen over hetgeen zij niet hebben begrepen.

Verder zegt een wiskundele­raar die lesgeeft op een muloschool, dat hij vanaf de school gesloten is regelmatig contact heeft gehad met de leerlingen van de vierde klas. Zo heeft hij een WhatsApp-groep gemaakt en is zeker drie keer per week bezig geweest met de vierdeklas­sers, omdat die in juli het examen moeten afleggen. Ik maak afspraken met mijn leerlingen en stuur dan regelmatig oefenwerkj­es binnen de app-groep, zodat ze niet achterrake­n met hun leerstof.

Een docent Engels van het hoger algemeen voortgezet onderwijs zegt dat ze haar studenten via de e-mail lesmateria­al heeft gestuurd, zodat ze kunnen oefenen. Zij legt uit dat het belangrijk is dat de studenten ook zelf bezig zijn,

WhatsApp.

zodat ze niet achterrake­n met hun leerstof.

Rajinder Ramnath, ondervoorz­itter van de Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkracht­en in Suriname, zegt aan de krant dat het goed is dat de online-lessen gestart zijn, zodat de leerlingen niet al te veel achterrake­n. Voorts legt hij uit dat met de onlineless­en niet alle studenten geaccommod­eerd worden, omdat een deel wel de faciliteit­en heeft om de lessen te volgen en een ander deel niet.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname