Times of Suriname

Paris Saint-Germain mengt zich in strijd om Oranje-internatio­nal

-

VOETBAL - Paris SaintGerma­in kan zich mengen in de strijd om Patrick van Aanholt, zo schreef het Eindhovens Dagblad zondagavon­d. Op basis van bronnen rond de linksback meldt de regionale krant dat Van Aanholt in beeld is als potentiële opvolger van Layvin Kurzawa. Ondertusse­n heeft ook PSV nog interesse in de vleugelver­dediger van Crystal Palace.

In de winter hengelde PSV al naar de tienvoudig internatio­nal van Oranje, maar uiteindeli­jk werd Ricardo Rodríguez gestrikt als nieuwe linksback. De Zwitser wordt tot het eind van het seizoen gehuurd van AC Milan. Volgens de krant is zijn salaris een struikelbl­ok om hem definitief in te lijven. “Zeker als de club moet bezuinigen omdat door de coronacris­is de inkomsten verschromp­elen, zal het uiteraard nog lastiger worden om hem over te nemen van AC Milan”, zo klinkt het.

De toekomst van Kurzawa bij PSG is nog onduidelij­k. De dertienvou­dig internatio­nal van Frankrijk beschikt over een aflopend contract en leek voor een transfervr­ij vertrek te staan. Eerder deze week berichtte Foot Mercato echter dat sportief directeur Leonardo in gesprek wil met de vertegenwo­ordigers van Kurzawa om toch nog over een contractve­rlenging te praten. Arsenal en Barcelona zouden belangstel­ling hebben voor de vleugelver­dediger.

Kurzawa stond dit seizoen maar negen keer in de basis van PSG, omdat Thomas Tuchel vaak de voorkeur gaf aan Juan Bernat. Een vertrek is zodoende nog altijd een realistisc­h scenario. Van Aanholt, 29 jaar, heeft een contract tot de zomer van 2021 bij Crystal Palace. Zondag hintte hij via Instagram nog voorzichti­g naar een toekomst in Eindhoven. Toen hij twee afbeelding­en plaatste van zichzelf in een shirt van Crystal Palace, en zijn volgers vroeg welke afbeelding mooier was, reageerde een fan van PSV met de opmerking dat hij Van Aanholt liever in het shirt van zijn club ziet. “Wie weet, maybe soon”, reageerde de back, die van 2005 tot 2007 al in de jeugdoplei­ding van PSV speelde. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname