Times of Suriname

Grootmacht­en verzamelen informatie over Dembélé

-

VOETBAL - Manchester United en Arsenal overwegen werk te maken van de komst van Ousmane Dembélé. De huidige nummers vijf en negen van de Premier League zijn volgens Sport overtuigd van het ‘buitengewo­ne talent’ van de buitenspel­er van Barcelona, maar een eventuele transfer staat desondanks nog in de kinderscho­enen. De clubs zijn zich terdege bewust van het risico dat gepaard gaat met het aantrekken van Dembélé, schrijft de krant.

Met name de blessurege­voeligheid van Dembélé is een heikel punt voor de geïnteress­eerde clubs. Sinds hij in de zomer van 2017 voor 125 miljoen euro overstapte van Borussia Dortmund naar Barcelona, viel de Fransman van de ene in de andere blessure. In totaal liep hij minstens zeven blessures op, die ervoor zorgden dat Dembélé tachtig wedstrijde­n aan zich moest laten voorbijgaa­n. Driemaal ging het om een ernstige hamstringk­wetsuur. Momenteel is hij herstellen­de van zijn meest recente hamstringb­lessure, een scheur die Dembélé begin februari opliep tijdens de training. De buitenspel­er werd enige tijd geleden geopereerd in Finland en maakt naar verwachtin­g pas in augustus zijn

Advertenti­e rentree op het trainingsv­eld van Barcelona. Volgens Sport voert zowel Manchester United als Arsenal achter de schermen een onderzoek uit naar de blessurege­voeligheid van Dembélé. De hamvraag daarbij is waarom de jongeling zo vaak geblesseer­d is: is het simpelweg pech, mankeert er iets aan de spieren van Dembélé of kan het te maken hebben met de manier waarop Barcelona omgaat met spelers? Bovendien vragen de clubs zich af of de ‘leefwijze’ van Dembélé van invloed kan zijn.

Van de aanvaller is bekend dat hij weinig op heeft met zelfdiscip­line: sinds vorig jaar is hij volgens media in Spanje de ‘vaakst beboete speler ooit’ van Barcelona. In totaal zou hij al ongeveer 50 duizend euro aan boetes hebben moeten betalen, mede doordat hij te laat kwam op trainingen. De club heeft daarnaast een privékok aangesteld voor Dembélé, die voor een gezonde voeding moet zorgen. “Manchester United en Arsenal verzamelen momenteel informatie over de persoonlij­kheid van Dembélé en proberen erachter te komen of de zweem van negativite­it waardoor hij wordt omgeven om te draaien is”, aldus Sport. (AD)

 ??  ?? Manchester United en Arsenal overwegen werk te maken van de komst van Ousmane Dembélé en zijn op zoek naar informatie over hem. (Foto: AD)
Manchester United en Arsenal overwegen werk te maken van de komst van Ousmane Dembélé en zijn op zoek naar informatie over hem. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname