Times of Suriname

Arsenal trok zich terug uit onderhande­lingen met Kanté

-

VOETBAL Als manager van Arsenal greep Arsène Wenger naast de komst van grote spelers en aan de lange lijst kan nu ook N’Golo Kanté worden toegevoegd. The Athletic meldt dat the Gunners in 2016 dicht bij de komst van de Franse middenveld­er waren. Door inmenging van zaakwaarne­mers besloot Arsenal zich terug te trekken en de pijlen werden gericht op Granit Xhaka. Kanté maakte in het seizoen 201516 grote indruk als speler van Leicester City, de club die dat jaar op verrassend­e wijze kampioen van de Premier League werd. De controlere­nde middenveld­er had de clubs voor het uitkiezen en koos uiteindeli­jk voor een transfer naar Chelsea, dat ongeveer 35 miljoen euro aan the Foxes betaalde. Met zijn huidige club won hij de Premier League, de FA Cup en Europa League. Het had anders kunnen lopen, want volgens The Athletic was Arsenal in de race om zijn handtekeni­ng. Door onenigheid met tussenpers­onen ging een overstap naar het Emirates Stadium niet door.

Arsenal zou zich namelijk hebben teruggetro­kken uit de deal omdat de club geen excessieve bedragen wilde betalen voor de diensten van betrokken zaakwaarne­mers.

Er ging een streep door de naam van Kanté, waarna Xhaka het nieuwe transferdo­elwit werd. Laatstgeno­emde kwam uiteindeli­jk voor een bedrag van ongeveer 45 miljoen euro over van Borussia Mönchengla­dbach. “Zodra het een beetje extreem werd, hadden we de neiging om ons terug te trekken”, vertelt Dick Law, die zich namens Arsenal bezighield met de onderhande­lingen. Een rapport in handen van Football Leaks toont aan dat de twee zaakwaarne­mers die betrokken waren bij de transfer van Kanté in totaal twaalf miljoen euro hebben overgehoud­en aan de deal. Eerder was Wenger al dicht bij de komst van spelers als Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovi­c, Gareth Bale en Luis Suárez, maar kozen zij om uiteenlope­nde redenen voor andere clubs. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname