Times of Suriname

Arsenal en AC Milan azen op Fekir

-

VOETBAL Nabil Fekir speelt pas sinds afgelopen zomer voor Real Betis, maar de kans is aanwezig dat de spelmaker na een jaar alweer uit Sevilla gaat vertrekken. Verschille­nde clubs hebben volgens AS geïnformee­rd naar de beschikbaa­rheid van Fekir, waaronder Arsenal en AC Milan.

Los Verdiblanc­os grijpen dit seizoen naar alle waarschijn­lijkheid naast Europees voetbal en staan daarom volgens de berichtgev­ing niet afwijzend tegenover een vertrek van de grootverdi­ener. Vanwege de ‘slechte ervaringen’ met de transfer van Giovani Lo Celso naar Tottenham Hotspur, zit Betis echter wel hoog in de boom.

Betis wilde eigenlijk zestig miljoen euro incasseren voor de Argentijn, maar kreeg uiteindeli­jk nog geen vijftig miljoen binnen met de huursom en het uiteindeli­jke transferbe­drag dat the Spurs betaalden. Een deel van dat bedrag moest ook nog eens afgedragen worden aan zijn oude werkgever Paris SaintGerma­in, terwijl ook Lo Celso flink wat van de miljoenen opstrijkt.

Om een dergelijk scenario bij Fekir te voorkomen, wil Betis minstens vijftig miljoen zien. Olympique Lyon, de oude werkgever van de middenveld­er, krijgt twintig procent van de winst die Betis maakt, waardoor er hoe dan ook een flink deel richting Frankrijk gestuurd zal moeten worden. Fekir zelf krijg op zijn beurt tien procent van de winst die Betis ontvangt uit de transfer. De Spanjaarde­n betaalden vorig jaar een kleine twintig miljoen voor de 26jarige spelmaker, waardoor zij in het geval van een transfer voor vijftig miljoen negen miljoen af moeten staan. Fekir, die nog tot medio 2023 vastligt in het Estadio Benito Villamarín, speelde tot nu toe 23 wedstrijde­n namens Betis. Daarin was de 23voudig internatio­nal van Frankrijk, die twee jaar geleden van de partij was toen les Blues de wereldtite­l veroverden, goed voor zeven doelpunten en drie assists. (VP)

 ??  ?? De kans is groot dat Nabil Fekir Real Betis zal verlaten. De Fransman staat in de belangstel­ling van Arsenal en AC Milan. (Foto: AD)
De kans is groot dat Nabil Fekir Real Betis zal verlaten. De Fransman staat in de belangstel­ling van Arsenal en AC Milan. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname