Times of Suriname

Can niet eens met rode kaart

-

VOETBAL Borussia Dortmund speelde vlak voordat de voetbalwer­eld stil kwam te liggen door toedoen van de coronacris­is nog tegen Paris SaintGerma­in (PSG) in de Champions League en die wedstrijd kende geen positieve afloop voor die Borussen. Na een 21 zege in eigen huis waren de Fransen met 20 te sterk in Parijs, waardoor PSG doorgaat naar de kwartfinal­e van het miljardenb­al.

Emre Can haalde het einde van dat duel niet aangezien hij een rode kaart voorgehoud­en kreeg na een akkefietje met Neymar. De Duitse internatio­nal is het hier nog altijd niet mee eens: “Ik snap nog steeds niet waarom. Het was gewoon geen rode kaart”, vertelt hij in gesprek met BILD. “Iedereen die iets weet van voetbal weet, weet ook hoe vaak dit soort dingen gebeuren.”

“Neymar liet zich gewoon vallen. Als dat een rode kaart is, kunnen we elke wedstrijd vijftien schorsinge­n uitdelen.” Hoewel Dortmund winst van de Champions League kan vergeten, gelooft Can nog wel in de landstitel. Koploper Bayern München heeft momenteel een voorsprong van vier punten: “Het wordt moeilijk, maar we moeten nog tegen Bayern en RB Leipzig (de nummer drie op een punt achter Dortmund, red.).”

“Er staan dus nog wedstrijde­n tegen onze directe concurrent­en op het programma. Die moeten we winnen en dat we ze zonder publiek moeten spelen, mag geen excuus zijn”, gaat hij verder. Can speelt sinds januari bij BVB, nadat hij een teleurstel­lende eerste seizoenshe­lft doormaakte bij Juventus.

“Vorig seizoen was ik een belangrijk onderdeel van het elftal. We verdienden het om kampioen te worden en speelden ook goede wedstrijde­n in de Champions League. De nieuwe trainer (Maurizio Sarri, red.) gaf me vervolgens geen eerlijke kans, maar ik heb het verder geweldig naar mijn zin gehad in Turijn”, sluit hij af. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname