Times of Suriname

Salarisver­dubbeling leidt Mertens naar verrassend­e bestemming

-

VOETBAL - Dries Mertens heeft een aflopend contract bij Napoli en is derhalve een gewilde speler op de zomerse transferma­rkt. Geluiden over een nieuw contract in Napels zijn tot dusver uitgebleve­n, waardoor het goed mogelijk is dat hij na dit seizoen transfervr­ij vertrekt. Mertens werd reeds gelinkt aan een groot aantal clubs, maar het lijkt AS Monaco te zijn dat de Belg in gaat lijven. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Napoli nog een poging gewaagd om Mertens langer aan de club te binden. De Belg ging volgens de Italiaanse sportkrant niet akkoord met het voorstel, waardoor hij met een transfervr­ije status op zoek kan naar een nieuwe club. De 32jarige aanvaller werd in de wandelgang­en in verband gebracht met clubs als Chelsea, Manchester United, Atlético Madrid en Internazio­nale, maar lijkt op weg naar de Ligue 1.

Monaco, de huidige nummer negen van de Franse competitie, is bereid om ver te gaan voor Mertens. De aanvaller, dit seizoen goed voor 12 doelpunten en 6 assists voor Napoli, kan in de Ligue 1 een meerjarig contract tekenen tegen een salaris van 8 miljoen euro per jaar. Dat bedrag is het dubbele van zijn huidige jaarlijkse inkomen bij Napoli.

Mertens draagt sinds 2013 het shirt van Napoli, dat hem destijds voor een bedrag van negen miljoen euro overnam van PSV. Hij is in Italië uitgegroei­d tot een vaste waarde en scoorde aan de lopende band. Voordat de voetbalwer­eld kwam stil te liggen door de uitbraak van het coronaviru­s, tekende Mertens in de Champions League tegen Barcelona voor zijn 121ste doelpunt voor Napoli. Hiermee is hij gedeeld topscorer aller tijden, want ook Mark Hamsík bereikte dat aantal. (VP)

 ??  ?? AS Monaco lijkt de volgende club van Dries Mertens te gaan worden. (Foto: Goal)
AS Monaco lijkt de volgende club van Dries Mertens te gaan worden. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname