Times of Suriname

Ibrahimovi­c door het lint

-

VOETBAL Zlatan Ibrahimovi­c speelde twee seizoenen voor LA Galaxy en heeft in die periode een grote indruk achtergela­ten in de Major League Soccer. Exploeggen­oot João Pedro vertelt in een interview met Record dat de Zweedse spits de man was om wie het draaide bij de MLSclub. Ibrahimovi­c blies daarbij volgens de Portugese middenveld­er vaak hoog van de toren.

De exspits van onder meer Ajax, Barcelona, Paris Saint

Germain en Manchester United maakte in 2018 de overstap naar de MLS. Met 52 doelpunten in 56 wedstrijde­n zette hij zichzelf op de kaart in de Verenigde Staten. João Pedro vertelt dat het niet altijd even makkelijk was om de kleedkamer met Ibrahimovi­c te delen. Hij maakte meerdere incidenten mee waarbij de routinier zijn ploeggenot­en de waarheid vertelde, zo ook na een pijnlijke nederlaag tegen Houston Dynamo.

“We kwamen 10 voor, zij kwamen terug en toen werd het 22. We verloren met 32 door een laten tegentreff­er en na de wedstrijd gaf hij ons een uitbrander”, aldus de 27jarige middenveld­er. “Hij zei: ‘Wie is gekomen voor het strand en een wandeling door Hollywood, kan me dat maar beter nu vertellen. Ik heb driehonder­d miljoen op de bank en een eiland, ik heb dit allemaal niet nodig. De eerste persoon die zijn mond open doet, maak ik af. Die maak ik écht af!’” Ibrahimovi­c liet zich volgens

João Pedro ook op de training gelden. Volgens de Portugees, die LA Galaxy in januari inruilde voor het Portugese Tondela, wilde Ibrahimovi­c altijd in het middelpunt van de belangstel­ling staan. “We stonden op het punt om een partij te spelen, elf tegen elf, toen iemand vroeg wie de aftrap mocht nemen. Onze assistentt­rainer zei: ‘João Pedro, want het is zijn verjaardag.’ Daar reageerde Ibrahimovi­c op: ‘Iedere dag is het mijn verjaardag. Geef mij de bal.’” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname