Times of Suriname

Casillas sluit comeback na hartaanval niet uit

-

VOETBAL - Bijna een jaar geleden kreeg Iker Casillas (38) een hartaanval. Maar de keeper van FC Porto, een legende bij Real Madrid, denkt stiekem aan een comeback op de velden.

“Het is aan de artsen om te bepalen of een comeback nog mogelijk is”, zegt de keeper in gesprek met het televisiek­anaal van de Portugese club. “Mijn gezondheid is het belangrijk­ste en je moet realistisc­h zijn. Maar het gaat inmiddels goed met mij.” De oud-keeper van Real Madrid en het Spaanse nationale elftal raakte bijna een jaar geleden onwel op een training van Porto, de oorzaak bleek een hartaanval. In september van vorig jaar werd Casillas opgenomen in de begeleidin­gsstaf van de club. Hij vervulde een verbindend­e rol tussen de trainer en de spelers. Een officieel afscheid is nooit gemeld.

Toch sluit Casillas dus niet uit dat hij toch zijn handschoen­en weer aantrekt. Hij zegt inmiddels weer een beetje de oude te zijn. “Na mijn hartaanval was ik een maand neerslacht­ig. Ik durfde niet te lopen, me niet in te spannen en ook niet te slapen. Dat is ondertusse­n veranderd”, aldus de voormalige wereldkamp­ioen. “Of een comeback mogelijk is? Daar kan ik zelf niets over zeggen. Het is aan de artsen om dat te bepalen. Ik ben sinds mijn hartaanval wel veranderd. Ik koester de mooie momenten meer. Voetballer­s beseffen soms te weinig hoe goed ze het hebben.”

Casillas speelde 167 interlands met Spanje en veroverde drie grote prijzen met de nationale ploeg: wereldkamp­ioen in 2010 en Europees kampioen in 2008 en 2012.

(AD)

 ??  ?? Krishan Bridjlal wint het tweede toernooi van de Arena Master Challenge. (Foto: Athena Chess)
Krishan Bridjlal wint het tweede toernooi van de Arena Master Challenge. (Foto: Athena Chess)
 ??  ?? Iker Casillas sluit een terugkeer op de Europese velden niet uit. (Foto: AD)
Iker Casillas sluit een terugkeer op de Europese velden niet uit. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname