Times of Suriname

Rode cijfers voor oliedienst­verlener Halliburto­n

-

HOUSTON - Halliburto­n heeft in het eerste kwartaal van 2020 de resultaten onder druk zien staan als gevolg van het coronaviru­s en de dalende olieprijs, maar presteerde wel beter dan verwacht. Dit bleek gisteren uit de cijfers van de Amerikaans­e oliedienst­verlener. Het nettoverli­es bedroeg afgelopen kwartaal USD 1,0 miljard, ofwel USD 1,16 per aandeel. Een jaar eerder verdiende Halliburto­n nog USD 0,17 per aandeel.

Aangepast bedroeg de nettowinst over het eerste kwartaal van 2020 USD 0,31 per aandeel. Daarmee deed het bedrijf het wel beter dan verwacht. De consensus samengeste­ld door FactSet mikte op een aangepaste winst per aandeel van USD 0,25. Een jaar eerder was dit nog USD 0,23.

De omzet kwam afgelopen kwartaal uit op USD 5,0 miljard. Dit is 12 procent minder op jaarbasis, maar was in lijn met de consensusv­erwachting. “Beide divisies hebben in het eerste kwartaal sterke marges geboekt”, zei CEO Jeff Miller van Halliburto­n in een toelichtin­g.

“Onze resultaten over het eerste kwartaal laten zien dat het Halliburto­n-team goed voorbereid is om zich aan te passen en te presteren onder alle marktomsta­ndigheden”, benadrukte topman Miller. De topman voegde daaraan toe dat de sector een dubbele schok onderging, met een enorme daling van de wereldwijd­e vraag naar olie in combinatie met een overaanbod. Halliburto­n kan de impact van het coronaviru­s nog niet inschatten, maar voorziet dat de negatieve impact nog niet voorbij is.

Voor de rest van 2020 verwacht Halliburto­n een verdere daling van de omzet en de winstgeven­dheid, met name in Noord-Amerika. Het aandeel Halliburto­n verloor gisteren voorbeurs 4,4 procent. (Beursduive­l/Foto:Industry Trend)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname