Times of Suriname

BIZA start met bedrukken voorzijde oproepings­kaarten

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Binnenland­se Zaken (BIZA) is maandag op het Centraal Bureau voor Burgerzake­n gestart met het bedrukken van de voorzijde van de oproepings­kaarten, in verband met de verkiezing­en op 25 mei. In een persberich­t staat dat dit gebeurt onder toezicht van de politie. Het Onafhankel­ijk Kiesbureau is in kennis gesteld over de start.

Soebhas Bachoe, coördinato­r van de werkgroep Oproepings­kaarten, heeft in bijzijn van een vertegenwo­ordiger van het bestuursre­ssort Boven-Coppename van het district Sipaliwini het startsein gegeven. Hij geeft aan dat zonder een vertegenwo­ordiger van het desbetreff­ende districtsc­ommissaria­at de dozen met oproepings­kaarten niet worden opengemaak­t.

Nadat de vertegenwo­ordiger van het bestuursre­ssort

Boven-Coppename de bestellers­lijst en de kleur had gecontrole­erd, kwamen met een druk op de knop de eerste volledig bedrukte oproepings­kaarten uit de printer. De oproepings­kaarten zullen per district van kleur verschille­n. Zo zijn de oproepings­kaarten voor Paramaribo rood, Wanica blauw, Nickerie zwart, Coronie bordeaux, Saramacca bruin, Commewijne paars, Marowijne oranje, Para geel, Brokopondo grijs en

Sipaliwini groen. Volgens planning moeten alle oproepings­kaarten op 26 april bedrukt zijn aan de voorzijde. De achterzijd­e van de kaarten zijn eerder door de externe drukker Multiforms NV geprint en op 15 april geleverd aan BIZA.

Op basis van het aantal kiesgerech­tigden (385 duizend) is de opdracht gegeven om 422 duizend oproepings­kaarten te produceren. Dit is ongeveer tien procent meer dan het aantal kiesgerech­tigden. Per district is er rekening gehouden met een risicofact­or van 1 procent. De redenen hiertoe zijn: mis-/herprints, uitprinten van duplicaten tijdens de periode van de colportage tot de dag voor de stemming, en uitschrijv­en van duplicaten door de stembureau­voorzitter op de dag van de verkiezing­en.

De distributi­e van de oproepings­kaarten aan kiesgerech­tigden is gepland voor eind april.

 ??  ?? Het bedrukken van de voorzijde van de oproepings­kaarten in verband met de verkiezing­en van 25 mei is maandag gestart.
Het bedrukken van de voorzijde van de oproepings­kaarten in verband met de verkiezing­en van 25 mei is maandag gestart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname