Times of Suriname

“Wij hebben een goede ontvangst gehad”

-

PARAMARIBO - “We hebben een goede ontvangst in Suriname gehad”, zegt advocaat Irene Lalji die tot de personen behoort die maandag vanuit Nederland zijn teruggekom­en.

Zij geeft aan dat de hotelkamer van topklasse is, waarbij driemaal daags voor voeding wordt gezorgd. Lalji zegt dat zij zich maandag om acht uur ’s morgens aanmeldde op Schiphol. Er waren reeds meerdere passagiers. “De rij ging vlot. Er werd anderhalf meter afstand in acht genomen. In de rij werd de temperatuu­r opgemeten. Daarna werd het formulier van Volksgezon­dheid afgestempe­ld met regels met betrekking tot de quarantain­e. Dat je in quarantain­e gaat, moest je onderteken­en.” Volgens haar volgde daarna de bagageinch­eck en paspoortco­ntrole. Zij zegt dat alles vlot verliep. Het instappen in het vliegtuig begon om kwart voor twaalf. Het vliegtuig heeft 257 stoelen waarvan de laatste rij stoelen van 20 stuks vrij moesten blijven voor eventuele patiënten. “Dus 273 stoelen waren bezet. Er was geen social distance in het vliegtuig. Iedereen zat gewoon naast elkaar. Ik vond dat niet goed, want er was risico voor besmetting. Iedereen had wel een mondkapje op. De voeding tijdens de vlucht was goed.” Zij kwam om 17.10 uur aan op Zanderij en moest vijftien minuten wachten in het vliegtuig.

“In groepen van 50 gingen we eruit naar tenten. Daar was wel social distance en vond opname van lichaamste­mperatuur plaats. Wij kregen een polsband en het paspoort werd afgegeven voor het afstempele­n.” Lalji zegt dat de mensen daarna naar de bus gingen waar er wel social distance was. In de bus moest zij samen met anderen ongeveer vijftien minuten wachten, waarna zij werden vervoerd naar de beurshal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken met politiebeg­eleiding en loeiende sirene. Volgens Lalji was de voeding goed. Zij is vervolgens samen met een groep personen gebracht naar Royal Torarica.

De anderen gingen naar hotel de Luifel en Babylon. “Op de kamer is er water, koffie, thee, stroop, noodle soepen, beschuit, bezem en schoonmaak­middelen. Je moet je kamer zelf schoonmake­n. Toiletarti­kelen zijn er ook, zelfs tandenbors­tel. Kortom een topverzorg­ing.” Zij zegt dat er driemaal daags voeding buiten de deur wordt gezet. “Niemand komt in je kamer. We mogen per dag 15 minuten naar buiten, maar wel in een groep van tien met masker en onder begeleidin­g.” Volgens haar was het enige nadeel dat er in het vliegtuig geen social distance was.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname