Times of Suriname

Aantal doden door coronaviru­s stijgt met 165 118 nieuwe ziekenhuis­opnames

-

DEN HAAG Het officiële dodental door het coronaviru­s is met 165 gestegen. In totaal heeft het virus nu zeker 3916 levens geëist in Nederland, blijkt uit de laatste cijfers van het Rijksinsti­tuut voor Volksgezon­dheid en Milieu (RIVM). Van deze mensen staat vast dat ze waren besmet met het virus. Het werkelijke aantal doden ligt waarschijn­lijker een stuk hoger, omdat lang niet iedereen met symptomen op het coronaviru­s wordt getest. Bovendien worden sterfgeval­len soms pas na een paar dagen doorgegeve­n. Op dinsdag is het aantal sterfgeval­len vaak het hoogste van de week. Dat komt doordat ziekenhuiz­en vooral op maandagen aan hun GGD’en doorgeven hoeveel mensen tijdens het weekeinde zijn overleden. De GGD’en geven het vervolgens door aan het RIVM, dat die sterfgeval­len meeneemt in de update van dinsdag.

Volgens het RIVM daalt het aantal gemelde ziekenhuis­opnames en het aantal sterfgeval­len. “De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregele­n over het algemeen lijken te werken”, concludeer­t het instituut.

Het RIVM registreer­de gisteren 118 nieuwe ziekenhuis­opnames. Sinds het begin van de uitbraak, bijna twee maanden geleden, zijn 9897 mensen opgenomen in ziekenhuiz­en. Het aantal positief geteste mensen staat op 34.134, een stijging van 729. De dodelijkst­e dag tot nu toe was 2 april. Toen stierven 167 mensen aan het coronaviru­s. Twee dagen eerder overleden 165 patiënten. Sindsdien is het langzaam gezakt. Afgelopen vrijdag overleden honderd coronapati­ënten. De helft van de doden is 82 jaar of ouder, maar onder de doden zijn ook een tiener, drie twintigers, zes dertigers en vijftien veertigers. Zes op de tien coronapati­ënten zijn vrouwen. Maar bij de ziekenhuis­opnames en de sterfgeval­len zijn zes op de tien patiënten mannen. Noord-Brabant heeft nog altijd de meeste besmetting­en (7209), gevolgd door ZuidHollan­d (6886) en Gelderland (4356).

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname