Times of Suriname

Fàbregas wijst Mbappé aan als ideale opvolger van Messi

-

VOETBAL- Cesc Fàbregas is er heilig van overtuigd dat Lionel Messi zijn loopbaan afsluit bij Barcelona, ondanks de recente geruchten in verschille­nde buitenland­se media over een transfer naar Manchester City of Internazio­nale. De middenveld­er van AS Monaco speelde in totaal drie seizoenen samen met Messi in het Camp Nou en de onderlinge band tussen het tweetal is enkele jaren nog steeds zeer hecht.

“Ik heb regelmatig contact met Messi en het is altijd zijn idee geweest om zijn carrière bij Barcelona te beëindigen”, zo stelt Fàbregas in een interview met Cadena COPE. “Binnen een club kunnen veel dingen gebeuren, maar ik heb het volste vertrouwen dat Messi afsluit als speler van Barcelona.”

Messi, die in 2004 zijn debuut maakte, ligt bij de Catalaanse grootmacht nog vast tot medio 2021, met een vermeende ontsnappin­gsclausule van 700 miljoen euro.

Verschille­nde Spaanse media wisten echter te melden dat de aanvaller zijn contract deze zomer eenzijdig kan opzeggen. Met deze bepaling wil Messi naar verluidt invloed houden op het transferbe­leid, omdat hij wil dat Barcelona ten koste van alles behouden blijft voor de absolute top.

Mochten Messi en Cristiano Ronaldo ook een gegeven moment hun loopbaan afsluiten, dan weet Fàbregas wel wie de komende jaren het internatio­nale toneel kan gaan domineren.

“Cristiano is 35 en Lionel 33 (in juni van dit jaar red.), ze worden er niet jonger op. Barcelona zou Kylian Mbappé moeten halen. Hij is jong, talentvol, toegewijd en heeft de juiste mentalitei­t. Hij kan dan nog minstens tien jaar op topniveau mee.”

Mbappé heeft bij Fàbregas een streepje voor op spelers als Neymar en Erling Braut Haaland. “Qua talent, scorend vermogen en snelheid doet Mbappé me aan Thierry Henry denken.”

Mbappé, die bij Paris SaintGerma­in nog ruim twee jaar vastligt, is in de Spaanse media ook al verschille­nde keren genoemd als mogelijke aanwinst van Real Madrid.

(AD)

 ??  ?? Barcelona moet Kylian Mbappé van PSG halen als opvolger van Lionel Messi.
(Foto: AD)
Barcelona moet Kylian Mbappé van PSG halen als opvolger van Lionel Messi. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname