Times of Suriname

Hervatting Bundesliga lijkt nabij

-

VOETBAL - Duitsland maakt zich op voor de hervatting van de Bundesliga en 2. Bundesliga. De ministers van zowel de deelstaat Beieren als NoordrijnW­estfalen zijn het erover eens dat de Duitse voetbalcom­petities over minder dan twee weken, op zaterdag 9 mei, hervat kunnen worden. Alleen het Duitse Ministerie van Volksgezon­dheid kan het plan nog dwarsbomen.

Terwijl de Nederlands­e regering het profvoetba­l tot minimaal 1 juni heeft stilgelegd, klinken in Duitsland andere geluiden. De Duitse voetbalbon­d (DFL) heeft een conceptpla­n gepresente­erd, waarin 9 mei als hervatting­datum wordt genoemd. “Er is een mogelijkhe­id om over twee weken weer wedstrijde­n zonder toeschouwe­rs te spelen”, zo zegt Markus Söder, de premier van deelstaat Noordrijn-Westfalen tegenover BILD.

Toch is Söder voorzichti­g in zijn uitlatinge­n. “We balanceren op een dun koord. We moeten ervoor waken dat we niet te lichtzinni­g met de situatie omgaan. Wedstrijde­n met publiek zijn in elk geval volstrekt ondenkbaar en duels zonder publiek zijn ook nog allerminst zeker. Het is duidelijk dat een weekend met voetbal veel dragelijke­r is dan een weekend zonder voetbal, maar ik wil graag dat het Ministerie van

Volksgezon­dheid er nog een keer naar kijkt”, besluit de politicus.

Christian Seifert, vicepresid­ent van de Duitse voetbalbon­d, voelt het vertrouwen vanuit de politiek om het voetbal weer op te mogen starten. “De signalen vanuit de politiek zijn positief. Dit geeft de Bundesliga en 2. Bundesliga belangrijk perspectie­f”, aldus de bestuurder, die niet te hard van stapel wil lopen. “We moeten ons nu als rolmodel gedragen als het gaat om hygiënemaa­tregelen en de omgang met sociale contacten. Het is belangrijk om gediscipli­neerd te zijn, niet alleen voor de clubs, maar ook voor de fans.”

Ook Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Bayern München, is hoopvol gestemd. “De verklaring­en van de premiers van Beieren en Noordrijn-Westfalen zijn een zeer positief signaal richting de hervatting van de competitie­s”, aldus de oudvoetbal­ler. “Het is belangrijk dat we op een voorbeeldi­ge en zeer serieuze manier omgaan met de wettelijke en medische eisen van politici om het gezondheid­srisico te minimalise­ren. Ik dank het management van de DFL met Christian Seifert aan de top voor een uitstekend concept dat rekening houdt met de organisato­rische en medische aspecten.”

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname