Times of Suriname

Ajax moet deal 20 miljoen voorlopig vergeten

-

VOETBAL - Sergiño Dest beleefde dit seizoen zijn grote doorbraak bij Ajax en speelde zich daarmee ook in de kijker bij Bayern München. De Duitse grootmacht is op zoek naar een rechtsback voor de toekomst en toonde zich zeer gecharmeer­d van de internatio­nal van de Verenigde Staten. Vanwege de uitbraak van de coronacris­is zal de negentienj­arige Dest echter nog even geduld moeten hebben, zo voorspelt journalist Marco Timmer.

De Ajax-watcher van Voetbal Internatio­nal stelde dinsdag dat eigenlijk alle betrokkene­n rekening hielden met een verhuizing van Dest naar ZuidDuitsl­and. Bayern zou minstens twintig miljoen betalen voor Dest: “Ik had destijds al contact met Marc Overmars over een mogelijke transfer. Hij zei: ‘Ik verwacht dat het wel goed gaat komen, het gaat alleen even wat langer duren.’ Maar dat was voor het coronaviru­s”, stelt Timmer.

Volgens de journalist ziet Bayern in Dest de ‘nieuwe Philipp Lahm’: “Een soort opstomende, technisch vaardige stroomtrei­n die continu heen en weer gaat langs de zijkant en de middenveld­ers en aanvallers van Bayern München opties geeft.” De coronacris­is heeft echter een flinke impact op de transferma­rkt en dat is voor Dest niet anders.

“Ik heb begrepen dat het on hold is gezet door Bayern. Ik heb ook even contact gehad met zijn management”, vervolgt Timmer. “Nee, het gaat even niet door, zoals het mij gemeld is. Dat zorgt ervoor dat hij waarschijn­lijk nog een jaar in Amsterdam te zien is.” De jongeling tekende in september van het afgelopen jaar een nieuw contract bij Ajax en ligt nog tot medio 2022 vast.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname