Times of Suriname

Man United contacteer­t Jorge Mendes om toptransfe­r

-

VOETBAL - João Félix is de nieuwste naam op het verlanglij­stje van Manchester United, zo verzekert het Franse Le 10 Sport maandag. De twintigjar­ige aanvaller staat opnieuw in de belangstel­ling van de Engelse grootmacht, nadat hij afgelopen zomer bij zijn vertrek bij Benfica nog de voorkeur gaf aan Atlético Madrid. Bij die club kan João Félix echter maar moeilijk aarden, waardoor United zijn kans schoon ziet.

João Félix maakte vorig jaar voor een bedrag van 126 miljoen euro de overstap van Benfica naar Atlético Madrid. Het Portugese wonderkind groeide met die transferso­m uit tot de duurste aankoop uit de clubhistor­ie van de Spanjaarde­n, maar tot dusver beleven beide partijen maar weinig plezier aan het huwelijk.

João Félix stond dit seizoen al enige tijd buitenspel met een blessure en was daarnaast in de wedstrijde­n die hij wel speelde, nog maar zelden op schot: in 28 officiële optredens maakte hij slechts 6 doelpunten. Bovendien bestaan er in Spanje twijfels of de frêle spits geschikt is voor de betrekkeli­jk defensieve speelwijze die bij Atlético wordt beoogd door trainer Diego Simeone.

In de Engelse media worden Jack Grealish van Aston Villa, James Maddison van Leceister City en Jadon Sancho van Borussia Dortmund al maandenlan­g gelinkt aan een overstap naar United, maar Le 10 Sport verzekert dat de club van manager Ole Gunnar Solskjaer wedt op meerdere paarden. Inmiddels zou zaakwaarne­mer Jorge Mendes al gecontacte­erd zijn om een zomerse transfer van João Félix naar

Old Trafford te bespreken. Het contact tussen United en Mendes is goed, zo klinkt het vanuit Frankrijk. De Portugese zaakwaarne­mer deed in het verleden al diverse malen zaken met The Red Devils, waaronder afgelopen winter bij de transfer van Bruno Fernandes, die Sporting Portugal verruilde voor United. Atlético staat naar verluidt niet te springen om afscheid te nemen van João Félix, maar op Old Trafford hoopt men toch stiekem het toptalent aankomende zomer te mogen verwelkome­n.

(VP)

 ??  ?? Manchester United wil João Félix van Atlético Madrid overnemen en heeft al contact gelegd met zaakwaarne­mer Jorge Mendes. (Foto: AD)
Manchester United wil João Félix van Atlético Madrid overnemen en heeft al contact gelegd met zaakwaarne­mer Jorge Mendes. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname