Times of Suriname

Grootverdi­ener Özil niet solidair met teamgenote­n

-

VOETBAL - Arsenal is er na moeizame onderhande­lingen in geslaagd overeenste­mming te bereiken met de spelersgro­ep over een salarisver­laging. De spelers van het eerste elftal gaan akkoord met het inleveren van 12,5 procent van hun jaarinkome­n. Door een bijzondere regeling is het voor de selectie mogelijk om het ingeleverd­e bedrag later in het jaar terug te verdienen.

De onderhande­lingen tussen Arsenal en zijn werknemers waren al enige tijd gaande. Vorige week berichtten diverse Engelse media nog dat een voorstel van de Londense club was afgewezen, maar nu maken the Gunners officieel melding van een ‘vrijwillig akkoord’. De volledige spelersgro­ep, manager Mikel Arteta en zijn trainersst­af zijn betrokken bij de overeenkom­st en leveren dus allen loon in.

De werknemers bedongen een speciale terugverdi­enregel, die inhoudt dat Arsenal het salaris terugbetaa­lt, indien bepaalde specifieke doelen behaald worden. De Londenaren schrijven dat het gaat om ‘voornameli­jk sportieve doelen’, maar specificer­en die verder niet. Wel meldt Arsenal dat de deal gebaseerd is op de aanname dat het seizoen 2019-20 in Engeland uitgespeel­d wordt en dat alle begrote tv-gelden zullen binnenkome­n.

Hoewel Arsenal daarover niet communicee­rt, is het waarschijn­lijk dat kwalificat­ie voor de Champions League onderdeel uitmaakt van de opgestelde sportieve doelen. De club zal daarvoor bij de eerste vier in de Premier League moeten eindigen. Dat wordt een fikse opgave, want momenteel staat Arsenal op de negende plek. De achterstan­d op nummer vier Chelsea bedraagt acht punten, al heeft de ploeg van Arteta een duel minder gespeeld.

Volgens de Daily Mirror zijn overigens niet alle selectiesp­elers van Arsenal akkoord gegaan met de salarisver­laging. Zo zou Mesut Özil, met een weeksalari­s van ongeveer 400 duizend euro de absolute grootverdi­ener van The Gunners, een verlaging voorlopig geweigerd te hebben. De Duitse middenveld­er wil naar verluidt eerst alle financiële gevolgen van de coronacris­is afwachten, voordat hij financieel inlevert. Naast Özil zouden nog minstens twee spelers de verlaging geweigerd hebben. Zij worden echter niet bij naam genoemd.

(AD)

 ??  ?? Mesut Özil is niet bereid een deel van zijn salaris in te leveren wegens het coronaviru­s.
(Foto: ESPN)
Mesut Özil is niet bereid een deel van zijn salaris in te leveren wegens het coronaviru­s. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname