Times of Suriname

Tagliafico wederom in beeld bij Barcelona

-

VOETBAL Nicolás Tagliafico is de afgelopen jaren uitgegroei­d tot een dragende speler bij Ajax. De linksback is met zijn 27 jaar echter wel op een leeftijd gekomen dat hij aan een volgende stap in zijn loopbaan denkt en de Argentijn lijkt verschille­nde opties te hebben. Afgelopen week doken in Spanje berichten op over de interesse van Barcelona en volgens Ajaxwatche­r Marco Timmer van Voetbal Internatio­nal zit er zeker een kern van waarheid in de geruchten.

Timmer heeft aan de hand van de berichten navraag gedaan binnen Ajax en ook in Spanje: “Er schijnt toch wel wat van waar te zijn. Eigenlijk wordt Tagliafico al anderhalf jaar gelinkt aan Atlético Madrid”, vertelt hij op de website van zijn werkgever. Timmer geeft echter aan dat de coronacris­is op dit moment een grote invloed heeft op de transferst­rategieën van de grote clubs: “Atlético Madrid staat bijvoorbee­ld nu nog niet op een Champions League-plaats, dat is voor hen wel belangrijk.”

Barcelona heeft met Jordi Alba en Júnior Firpo momenteel twee opties linksachte­rin en Timmer acht het waarschijn­lijk dat een van hen zal moeten vertrekken als de Catalanen echt concreet willen worden voor Tagliafico: “Maar er zijn wel degelijk lijntjes uitgegooid, alleen nog niet officieel richting Amsterdam. Marc Overmars heeft bevestigd dat nog geen enkele club zich gemeld heeft voor Tagliafico. Dat hij wel een stap wil maken is duidelijk en ik verwacht eerlijk gezegd ook dat hij een van de spelers is die een stap gaat maken.”

Timmer vraagt zich wel af of Tagliafico er goed aan zou doen om juist voor Barcelona te kiezen: “Het is een beetje de vraag wat je nodig hebt: als je Tagliafico haalt, weet je wat je krijgt. Het is niet de meest verfijnde voetballer natuurlijk.” De journalist vraagt zich daarom af of Atlético niet een betere optie zou zijn: “In zo’n hele hechte defensie met een speelstijl die wat dat betreft wat beter bij hem past. Aan de andere kant: als hij zijn droom waar kan maken als vervanger van Alba of als stand-in, kan ik me voorstelle­n dat ene meneer Lionel Messi een goed woordje voor hem heeft gedaan. Want die kent hem natuurlijk van de Argentijns­e nationale ploeg.”

(VP)

 ??  ?? Nicolás Tagliafico staat wederom in beeld bij Barcelona. (Foto: AD)
Nicolás Tagliafico staat wederom in beeld bij Barcelona. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname