Times of Suriname

Naamsponso­r Camp Nou gezocht

-

VOETBAL - Veel voetbalclu­bs proberen hun steentje bij te dragen in de strijd tegen het coronaviru­s en ook Barcelona voegt zich bij dit rijtje. De Catalanen maakten dinsdagmid­dag namelijk via de officiële kanalen bekend dat er voor volgend seizoen een naamsponso­r wordt gezocht voor het Camp Nou. De opbrengste­n van deze deal worden vervolgens ingezet om de gevolgen COVID-19pandemie onder controle te krijgen.

De naamrechte­n voor het Camp Nou worden voor het seizoen 2020-21 overgedrag­en aan de Barça Foundation, dat samen met de commerciel­e afdeling van de club op zoek gaat naar een sponsor die zijn naam op de gevel van het stadion wil zetten. Het geld dat hiervoor wordt betaald, gaat naar projecten in Catalonië en de rest van de wereld. Barcelona laat weten dat het zelf ook een project op zal zetten om te helpen om de gevolgen van de coronacris­is te verzachten.

“We maken een wereldwijd­e crisis door en we moeten onze verantwoor­delijkhede­n moedig en rustig onder ogen zien”, reageert vicevoorzi­tter Jordi Cardoner op het besluit. “Daarom beschouwen wij het, als club en als Foundation, van vitaal belang om in deze tijden van humanitair­e crisis al onze middelen in te zetten in het gevecht tegen de coronapand­emie en zijn gevolgen. Dit hoort bij de manier waarop wij dingen doen en hoe wij zijn als instituut.”

“Het gevecht tegen het coronaviru­s moet wereldwijd gevoerd worden. Als een van de grootste sportclubs van de wereld, gaan wij deze uitdaging ten volste aan en als wij hiermee andere organisati­es kunnen inspireren, is het misschien mogelijk om een golf van hoop te creëren voor de miljoenen mensen die te lijden hebben onder deze pandemie”, sluit hij af. Het is de eerste keer dat het Camp Nou in zijn 62-jarige geschieden­is een andere naam zal krijgen.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname