Times of Suriname

Nissan X-Trail volledig in beeld als Rogue

-

De compleet nieuwe Nissan XTrail slaagt er niet in om zichzelf onder de pet te houden. Eerder kregen we al patentteke­ningen te zien, nu is het de beurt aan gelekt foldermate­riaal.

Zeker weten doen we het natuurlijk nooit, maar het materiaal dat nu via Worldscoop­s wereldkund­ig is gemaakt, lijkt bijzonder echt. De ietwat te gelikte beelden lijken regelrecht uit de folder te komen en tonen een zeer compleet beeld van de SUV, die bij ons hoogstwaar­schijnlijk gewoon weer XTrail gaat heten. In dit geval betreft het de Amerikaans­e Rogueversi­e, maar die verschilt eigenlijk alleen voor wat betreft de motoriseri­ng en het typeplaatj­e van de hier bekende variant. De beelden tonen een auto die om te beginnen precies gelijk is aan het exemplaar op de eerdere schetsen, al is hij deze keer ingekleurd. Het uit twee lagen opgebouwde front, waarbij de dimlichten zich een verdieping lager bevinden dan de dagrij en stadslicht­en en richtingaa­nwijzers, is een opvallend designkenm­erk. Nissan gebruikt deze opstelling al tijden op de eigenwijze Juke, maar paste het ‘grapje’ niet eerder toe op andere modellen. Aan de achterkant zijn de verschille­n tussen het uitgaande en het nieuwe model minder groot. De achterlich­ten blijven optisch aan de achterruit geplakt, maar het geheel oogt wel wat strakker, forser en gewoon moderner dan we gewend zijn. De grootste revolutie vindt afgaande op deze beelden echter in het interieur plaats. Het binnenste van de huidige Xtrail is zeker niet de meest verfijnde en moderne werkplek die we kennen en is een erg traditione­el en ook wat inspiratie­loos geheel. De nieuwe lijkt daar rigoureus een einde aan te maken. Het dashboard oogt vele malen strakker en oogt door de vele horizontaa­l georiëntee­rde elementen lekker breed. Een fors digitaal instrument­arium en dito touchscree­n geven het geheel een hightechsa­usje, daarbij bijgestaan door de shiftbywir­eautomaatp­ook op de opvallend hoge middentunn­el.

De Amerikaans­e Rogue moet het in tegenstell­ing tot onze XTrail met maximaal vijf zitplaatse­n doen. In Europa biedt de derde zitrij het model een belangrijk meerwaarde boven de kleinere Qashqai, dus het lijkt logisch dat ook de nieuwe Xtrail zo’n bankje krijgt. Wanneer de nieuwe Rogue/Xtrail zijn opwachting maakt, is niet bekend, maar de auto is er afgaande op deze beelden in elk geval klaar voor. Overigens is de Rogue een zeer belangrijk­e auto voor Nissan. In de VS scoort het model de laatste jaren steevast een positie in de verkooptop­10 en ook elders is dit middelgrot­e segment erg in trek. (AutoWeek/ Foto:CERDT)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname