Times of Suriname

Triton Model H is ambitieuze nieuwkomer

-

Een nieuwe week, een nieuwe EV. Ditmaal is de volledig elektrisch­e nieuwkomer niet afkomstig uit China, maar uit de Verenigde Staten. TritonEV omschrijft zichzelf als een nieuwe fabrikant van volledig elektrisch­e auto’s. Het is een onderdeel van Triton Solar, een Amerikaans­e producent van onder meer zonnepanel­en. TritonEV heeft de eerste digitale tekeningen van zijn beoogde eerstgebor­ene gepresente­erd: de Triton Model H.

De Triton Model H is een volledig elektrisch­e SUV waarvan het design duidelijk beinvloed is door Amerikaans­e fullsize SUV’s als de Cadillac Escalade. Hoewel het ambitieus klinkende merk geen exacte afmetingen van de auto vrijgeeft, meldt het wel dat de Model H plek biedt aan in totaal acht inzittende­n. Reken op een SUV met een lengte van ruim boven de 5 meter. Een dergelijke volledig elektrisch­e kolos heeft natuurlijk een behoorlijk accupakket nodig om een bruikbare actieradiu­s te kunnen halen. Derhalve perst Triton een accupakket met een capaciteit van 200 kWh in de bodem van de Model H. Die moet daarmee een actieradiu­s kunnen halen van ‘meer dan 1.125 kilometer’, zoals het bedrijf zelf zegt. Natuurlijk rolt Triton zijn elektrisch­e spierballe­n door te melden dat de Model H dankzij vier elektromot­oren over maar liefst 1.500 pk komt te beschikken. De auto moet daarmee in 2,9 seconden naar een snelheid van 97 km/h (60 mph) kunnen sprinten.

De Model H is al te reserveren op de website van TritonEV. De eerste 100 exemplaren, mocht de auto het producties­tadium halen, zullen een speciale Founders Edition zijn. Triton vraagt een aanbetalin­g van USD 5.000. De overige USD 135 duizend wil het bedrijf ontvangen als de productie van de auto nadert. (AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname