Times of Suriname

Mogelijk nieuwe Hypercar van Porsche opgedoken

-

In de database van het European Union Intellectu­al Property Office zijn twee goedgekeur­de patentaanv­ragen van Porsche opgedoken. En het zijn niet de minste. Op de afbeelding­en is een bijzonder platte en brede extremist te zien, een auto die doet vermoeden dat hij op termijn het hypercarst­okje zal overnemen van de 918 Spyder.

Dit jaar zou de LMP1racekl­asse, die onder meer tijdens de 24 Uur van Le Mans in actie is te zien, vervangen worden door een nieuwe Hypercarkl­asse. Die nieuwe categorie zal bestaan uit racers met relatief productier­ijp uiterlijk, al dicteren de reglemente­n niet dat er een kleine, straatlega­le serie van wordt geproducee­rd. Daarbij lijkt het nog altijd zo te zijn dat Porsche voorlopig niet meer actief zal zijn in het World Endurance Championsh­ip. De scheurneus op deze patentplat­en lijkt dan ook los van die Hypercarkl­asse te staan. Waar we dan wel te maken mee hebben? Mogelijk met een nieuwe hypercar die de bloedlijn voortzet waar de 918 Spyder deel van uitmaakt.

Op de afbeelding­en is een 918achtige zichtbaar met een relatief korte neus en een lang achterdek. De lange overhang aan zowel voor als achterzijd­e moet je overigens wegdenken, dat heeft puur te maken met het feit dat het patentplat­en zijn. De vooralsnog naamloze Porsche heeft koplampen met de kenmerkend­e losse ledelement­en, openingen in de voorklep waar een deel van de ophanging in zichtbaar is en een opvallende achterstev­en die is opgebouwd uit een enorme spoiler die uit de achtersche­rmen lijkt te ontstaan. Opvallend is de actieve aerodynami­ca. Op de patentplat­en is namelijk een versie met uitgeklapt­e splitters aan de voorzijde en een omhoog geklapte achterspoi­ler te zien. Lager op het achterste is een tweede uitschuifb­are spoiler te zien. Daarnaast nemen we op het achterdek een uitgeklapt­e luchthappe­r waar, uiteraard aanwezig om de aandrijfli­jn van afdoende koeling te voorzien. Midden op de achterzijd­e zien we twee vrij hooggeplaa­tste uitlaatein­dstukken. Bij de 918 Spyder zaten de knalpijpen praktisch achter de hoofdsteun­en van de inzittende­n.

(AutoWeek/Foto:MSN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname