Times of Suriname

Manpower ziet herstructu­rering en corona resultaten drukken

-

MILWAUKEE ManpowerGr­oup heeft in het eerste kwartaal van 2020 de winst per aandeel scherp zien dalen door herstructu­reringen en de gevolgen van de coronacris­is. Dit bleek gisteren uit de cijfers van de Amerikaans­e uitzendond­erneming. De uitzender, met een relatief sterke voetafdruk buiten de Verenigde Staten, boekte een aangepaste winst per aandeel van USD 0,03. Dat was duidelijk minder dan de USD 0,92 die analisten hadden verwacht en de gerapporte­erde USD 0,88 een jaar eerder. In maart had Manpower zijn kwartaalve­rwachting al laten vallen.

De herstructu­reringen drukten de winst per aandeel met USD 0,68, terwijl een boekhoudku­ndige last die verband hield met pensioenre­gelingen nog eens USD 0,11 per aandeel scheelde. Als die samen met valutaeffe­cten buiten beschouwin­g worden gelaten, daalde de winst per aandeel met 39 procent. Manpower gaf gisteren in een kort commentaar aan dat de coronacris­is de vraag naar zijn dienstverl­ening in het eerste kwartaal flink negatief beïnvloedd­e.

De vrije kasstroom kwam over de verslagper­iode uit op USD 172 miljoen, USD 80 miljoen meer dan over dezelfde periode een jaar terug. “Erg sterk”, oordeelde de uitzender. De omzet van Manpower daalde met 8 procent tot USD 4,6 miljard. Afgezien van wisselkoer­seffecten daalde de omzet met bijna 6 procent. CEO Jonas Prising zei in een toelichtin­g overtuigd te zijn dat Manpower ‘deze moeilijke periode’ zal weten te overwinnen om na de crisis groei en marktaande­el te winnen. Een outlook voor het tweede kwartaal gaf de topman evenwel niet.

De koers van het aandeel Manpower noteerde gisteren voorbeurs in New York 9,3 procent lager. (Beursduive­l/ Foto:The Motley Fool)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname