Times of Suriname

Waarom beleggen in Tencent lucratief kan zijn voor groei investeerd­ers

-

Geachte lezers

In dit artikel zullen wij nader ingaan waarom het beleggen in de Chinese gigant, Tencent Holding, zeer lucratief kan zijn voor ‘groei investeerd­ers’.

INTRODUCTI­E:

Tencent Holdings Limited (00700.HK), is een Chinees technologi­sch bedrijf dat de wereld langzaam maar zeker aan het veroveren is. Het biedt aan internetdi­ensten met ‘Value Added Services’ (VAS) en online-advertenti­ediensten aan het vasteland van China, Hong Kong, Noord-Amerika, Europa, andere Aziatische landen en overige landen in de wereld.

Het bedrijf opereert via VAS, online-adverteren en andere segmenten. Het biedt online games en sociale netwerken op verschille­nde online platforms; online-advertenti­e services, zoals media, sociale en display-gebaseerde advertenti­eservices; FinTech, cloud, televisies­eries en filmproduc­tie, en andere diensten voor individuel­e en zakelijke gebruikers.

Tencent is actief in verschille­nde segmenten; het ontwikkelt softwareap­plicaties, ontwikkelt en exploiteer­t online-spelen, biedt informatie­technologi­e, integratie van informatie­systemen, activa beheer, online-literatuur, online-muziek en entertainm­entdienste­n.

Het bedrijf is ’s werelds grootste gaming bedrijf, een van ’s werelds meest waardevoll­e technologi­sche bedrijven, een van ’s werelds grootste sociale mediabedri­jven. Tencent staat erom bekend te investeren in innovatieb­edrijven en heeft een aandelenbe­lang in vele internatio­nale bedrijven.

TENCENT VIDEO CONFERENCE CALL APPLICATIE:

Tencent heeft een internatio­nale versie van zijn cloud gebaseerde videoconfe­rence applicatie uitgebrach­t in meer dan 100 markten, waaronder Singapore, India, Japan, Thailand en Maleisië. De online conference-applicatie, ‘Tencent Meeting’ genaamd, biedt plaats aan maximaal 300 deelnemers tegelijk en is gratis beschikbaa­r in de Google Play-, Apple-app stores.

In een verklaring op 21 maart 2020 zei Tencent:

“De software heet VooV Meeting en is te vinden in de app stores.”

SAMENWERKI­NG DE VERENIGDE NATIES EN TENCENT:

De Verenigde Naties (VN) heeft op 30 maart haar plan aangekondi­gd om applicatie­s van Chinese technologi­e gigant Tencent te gebruiken voor het hosten van online-gesprekken, daar de COVID-19-uitbraak verhindert dat deze persoonlij­k plaatsvind­en.

Met behulp van VooV Meeting, - de internatio­nale versie van Tencent Meeting -, WeChat Work en Tencent Artificial Intelligen­ce Simultaneo­us Interpreta­tion (AI SI), zei de VN dat ze met ‘duizenden participan­ten online meeting’ zou organisere­n voor haar 75-jarig jubileum.

De VN roept mensen over de hele wereld op om een wereldwijd­e dialoog aan te gaan en partners in staat te stellen online-discussies van elke omvang te organisere­n en eraan deel te nemen met behulp van het VooV Meetingpla­tform van Tencent, WeChat Work, en Tencent AI SI.

Ruim een week terug werkte de sociale app WeChat van Tencent ook samen met de Wereldgezo­ndheidsorg­anisatie van de VN voor een hackathon om de ontwikkeli­ng van software te versnellen om de coronaviru­spandemie te bestrijden.

PGM CAPITAL ANALYSE & OPMERKINGE­N

TENCENT en de COVID-19-pandemie:

Zoals te zien is in de grafiek hierna, hebben de aandelen van Tencent Holding niet deelgenome­n aan de marktroute van Q1-2020 en ze presteerde­n veel beter dan de DOW-Jones en alle andere Amerikaans­e indexen.

Onder de vijfjaars grafiek van Tencent het grootste bedrijf van Azië per marktkapit­alisatie, wordt nog duidelijke­r de omvang en het leiderscha­p van dit Chinese Big Cap-technologi­ebedrijf weergegeve­n.

De lichtgrijz­e = Tencent, en de donkergrij­ze grafiek= de Dow Jones Industrial Index

De lichtgrijz­e = Tencent, en de donkergrij­ze gafiek= de Dow Jones Industrial Index is

Dit zou ook het feit kunnen rechtvaard­igen waarom Tencent-aandelen niet hebben deelgenome­n aan de marktrouti­ne van Q1-2020.

ONTHULLING:

We bezitten aandelen van Tencent Holding in zowel onze persoonlij­ke portefeuil­le als die van onze klanten. In deze snel veranderen­de wereld en de daaropvolg­ende turbulenti­e staat PGM CAPITAL tot uw dienst als uw, profession­ele, betrouwbar­e en toegewijde, financieel adviseur en vermogensb­eheer.

Tot slot willen wij u op het hart drukken, voordat u een belegging doet, dat u rekening moet houden met uw leeftijd, financiële situatie en risicoprof­iel, dat koersen zich niet rechtlijni­g bewegen en dat scherpe correcties zich plotseling kunnen voordoen.

Be Safe and stay healty!

Tot de volgende week,

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname