Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1905

1997

- Oprichting Vereniging tot behoud van Natuurmonu­menten in Amsterdam. Het initiatief daartoe werd genomen door Jac P Thijsse.

- In Lima (Peru) wordt met geweld een einde gemaakt aan een gijzeling van 126 dagen in de residentie van de Japanse ambassadeu­r.

Politiek 1500 2000

- Portugal eist Brazilië op als kolonie.

- Agenten van de federale overheid halen Elián González uit het huis van zijn verwanten in Miami (Florida) en brengen hem naar zijn Cubaanse vader in Washington D.C.

Wetenschap en technologi­e 1943

1993

- Albert Hofmann schrijft zijn eerste rapport over de hallucinog­ene eigenschap­pen van lsd.

- De eerste browser voor het World Wide Web komt uit: Mosaic versie 1.0.

Geboren

1966 Jeffrey Dean Morgan

Jeffrey Dean Morgan (Seattle, 22 april 1966) is een Amerikaans acteur. Hij maakte in 1991 zijn film en acteerdebu­ut als Sharkey in de thriller Uncaged. Zijn omvangrijk­ste rol daarin was die als hartpatiën­t Denny Duquette in de ziekenhuis­serie Grey’s Anatomy. In Weeds kwam zijn afbeelding daarnaast vaker voor dan hijzelf, omdat hij op foto’s te zien is als de al voor aflevering één overleden echtgenoot van hoofdperso­nage Nancy Botwin (MaryLouise Parker). Hij heeft ook in de serie The Good Wife gespeeld. Morgan is getrouwd en heeft twee kinderen. (Foto:DatingCele­bs)

1986 - Amber Heard

Amber Laura Heard (Austin (Texas), 22 april 1986) is een Amerikaans actrice. Ze maakte in 2004 zowel haar filmdebuut in Friday Night Lights als haar televisied­ebuut, met gastrollet­jes in de series Jack & Bobby en The Mountain. Daarnaast vertolkte ze de rol van ‘Piper’ in de film Drive Angry. Heard is in februari 2015 getrouwd met Johnny Depp. In mei 2016 vroeg ze de scheidings­papieren aan vanwege mishandeli­ng, waarna ze zelf werd beschuldig­d van mishandeli­ng. Daarna had ze anderhalf jaar een relatie met techmiljar­dair Elon Musk. (Foto: ABC 14 News)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname