Times of Suriname

Zusjes ontsnappen thuis om in bos Franse Expeditie Robinson na te spelen

-

Een grootschal­ige zoekactie naar twee vermiste kinderen in het noordooste­n van Frankrijk is vrijdag met een happy end geëindigd. Twee zusjes van vier en negen ontsnapten uit de tuin van hun ouderlijk huis en trokken - de Franse lockdownma­atregelen negerend - naar een nabijgeleg­en bos. De gendarmeri­e vond hen later veilig en wel terug. De twee wilden naar eigen zeggen Koh-Lanta - de Franse Expeditie Robinson naspelen.

De gendarmeri­e van het deels aan ons land grenzende departemen­t Meurthe-et-Moselle maakte het voorval zondag bekend op haar Facebookpa­gina. Een specifieke gemeente is niet meegedeeld, de politiedie­nst wilde enkel kwijt dat patrouille­s uit het westen van het departemen­t mee zochten.

De zusjes ontsnapten vrijdag aan de aandacht van hun ouders en trokken een nabijgeleg­en bos in. De gendarmeri­e zette meteen de grote middelen in. Agenten begonnen met de hulp van speurhonde­n en drones het bos uit te kammen. Ze kregen versterkin­g van manschappe­n op mountainbi­kes. Een patrouille kon de meisjes lokalisere­n aan een bosrand. Ze zaten op een tas waarin een deken, een fles water, een stuk vlees en een stuk brandhout zaten. Ook hadden de twee hun pyjama’s en knuffelbee­sten meegenomen. De gendarmes kregen van de jeugdige avonturier­s te horen dat ze het plan hadden opgevat om in het bos te overnachte­n, zoals in KohLanta. Hun opgeluchte ouders sloegen hen even later in de armen.

Het nieuws bereikte ook Denis Brogniart, de man die de Franse kijkcijfer­topper (wekelijks 7 miljoen kijkers) op TF1 al sinds de start in 2002 presenteer­t. “Te schattig, maar kindjes opgelet”, zo schreef hij op Instagram. “Vertrek nooit alleen zonder jullie ouders. Mama en papa kunnen de stamhoofde­n zijn van jullie Koh-Lantastam.” Eens de meisjes volwassen zijn, kunnen ze misschien meedoen aan een toekomstig­e editie, grapte hij nog. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname