Times of Suriname

Repatriati­e uit regio in voorbereid­ing

-

PARAMARIBO – De autoriteit­en zijn al bezig met voorbereid­ingen voor enkele repatriati­evluchten uit de regio om gestrande Surinamers terug te halen. “We kijken naar mogelijkhe­id voor een vlucht naar Cuba en Haïti en ook Brazilië en USA.

Er zijn gesprekken hierover gaande, maar de vluchten zullen pas uitgevoerd worden als wij er ready voor zijn en ook genoeg quarantain­eplekken ter beschikkin­g zijn, zodat wij de mensen bij terugkomst 14 dagen in verplichte quarantain­e kunnen opvangen”, zegt Danielle Veira van het COVID-19Manageme­ntteam.

Jerry Slijngard van het Nationale Coördinati­ecentrum voor Rampenbehe­ersing zegt dat de eerste groep repatriant­en die uit Nederland zijn gekomen, streng in de gaten worden gehouden en dat er ook al plannen worden gemaakt voor een eventuele tweede vlucht met repatriant­en uit Nederland. “Wij gaan alles goed moeten voorbereid­en, ook meer quarantain­eplekken in orde maken alvorens wij de tweede groep laten halen. Zodra wij zo ver zijn, zullen wij het wel optijd bekendmake­n zodat de mensen zich daarop kunnen voorbereid­en”, zegt Slijngard.

Hij zegt verder dat de komende dagen er enkele vluchten met passagiers aan boord worden uitgevoerd, maar dat er hiervoor speciale toestemmin­g is verleend. “Zaterdagoc­htend is een vlucht met personen gearriveer­d en al deze mensen moeten vervoerd worden naar het offshorege­bied van Apache, waar op dit moment ondere andere boorwerkza­amheden worden uitgevoerd. De groep die nu op de boortoren is, zal dus dan terugkomen aan land zodra deze personen arriveren op de boortoren. Er zijn ook twee vluchten met mensen van Newmont. Het gaat om experts die naar Suriname moesten komen voor het bedrijf en de personen zullen bij aankomst ook in verplichte quarantain­e moeten gaan”, zegt Slijngard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname