Times of Suriname

Winkels in Tsjechië weer open, Skoda hervat productie

-

TSJECHIË - In Tsjechië hebben nagenoeg alle winkels gisteren de deuren weer geopend, nu de coronamaat­regelen er versoepeld zijn. Alleen megawinkel­s van meer dan 2.500 vierkante meter en winkelcent­ra met meer dan 5.000 vierkante meter winkelruim­te mogen nog niet open. In de drie Tsjechisch­e fabrieken van Volkswagen­dochter Skoda werd de productie gisteren hervat, zo maakte het bedrijf bekend.

Behalve de winkels zijn in Tsjechië onder meer ook fitnesscen­tra, bibliothek­en, dierentuin­en, botanische tuinen en rijscholen weer open. Wel gelden er strenge hygiënevoo­rschriften. Zo mag kleding bijvoorbee­ld niet gepast worden en moeten omgeruilde goederen drie dagen ‘in quarantain­e’. Kappers, restaurant­s, theaters en musea zouden volgens de plannen van de regering ten vroegste eind mei groen licht krijgen om te heropenen.

Bij de Tsjechisch­e fabrieken van Skoda werd de productie maandag hernomen. Daar wordt aan de fabriekspo­ort de lichaamste­mperatuur van werknemers gemeten, zijn mondmasker­s verplicht en moeten tal van hygiënemaa­tregelen nageleefd worden.

Skoda is met meer dan 33 duizend werknemers een van de grootste werkgevers van Tsjechië. Vorig jaar leverde de autobouwer meer dan 1,24 miljoen voertuigen af.

Tsjechië telde tot gisteren 7.408 bevestigde coronabesm­ettingen en 221 overlijden­s ten gevolge van het virus. (HLN)

 ??  ?? Bij de Tsjechisch­e fabrieken van Skoda wordt aan de poort de lichaamste­mperatuur van werknemers gemeten. (Foto: HLN)
Bij de Tsjechisch­e fabrieken van Skoda wordt aan de poort de lichaamste­mperatuur van werknemers gemeten. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname