Times of Suriname

Kean kan zware sanctie verwachten na ‘lockdownpa­rty’

-

VOETBAL - Moise Kean kan een sanctie van Everton verwachten. Zaterdag doken beelden op van een ‘lockdownpa­rty’ in het appartemen­t van de aanvaller in Cheshire, volgens Engelse media ‘compleet met vrouwelijk­e gasten die lapdances en andere suggestiev­e handelinge­n uitvoerden’. Volgens The Guardian gaat Everton twee weeksalari­ssen van Kean inhouden.

Het niet uitkeren van twee weeklonen komt voor Kean neer op circa 160 duizend pond aan gemiste inkomsten, ofwel een kleine 183 duizend euro. Het is de ‘zwaarste sanctie die voorhanden is’ bij de club, zo schrijft de krant. Everton is formeel nog bezig met een onderzoek naar de gebeurteni­ssen, maar lijkt zijn conclusies al te hebben getrokken. Op basis van de resultaten zou Kean door de club ook gevraagd kunnen worden om zijn excuses aan te bieden.

In een eerste reactie liet Everton al weten ‘geschokt’ te zijn en de acties van Kean ‘onacceptab­el’ te vinden. De spits hield zich niet aan voorschrif­ten van de regering om geen mensen van buitenaf thuis binnen te laten. Bovendien hield hij zich niet aan het coronaprot­ocol van zijn club Everton. Zijn club verweet hem indirect gezondheid­szorgperso­neel in gevaar te brengen. “De beste manier om hen respect te tonen is door er alles aan te doen om ze te beschermen”, schreef de club.

Het is niet voor het eerst dat Kean in opspraak raakt. Hij werd in september nog uit de selectie van Italië gezet met zijn vriend en AS Roma-middenveld­er Nicolò Zaniolo, nadat ze meerdere keren te laat kwamen opdagen bij teambespre­kingen tijdens het EK Onder-19 in de zomer daarvoor. Everton nam Kean vorig jaar met grote verwachtin­gen over van Juventus, maar de centrumspi­ts heeft met 1 doelpunt in 26 officiële duels nauwelijks indruk kunnen maken. (VP)

 ??  ?? Moise Kean kan een sanctie van Everton verwachten vanwege een ‘lockdownpa­rty’. (Foto: Goal)
Moise Kean kan een sanctie van Everton verwachten vanwege een ‘lockdownpa­rty’. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname