Times of Suriname

Serie A-voetbal lijkt weer op gang te komen

-

VOETBAL - De kans lijkt na zondagavon­d een stuk groter dat het huidige Serie A-seizoen toch afgemaakt gaat worden. Vanwege de uitbraak van het coronaviru­s ligt de hoogste Italiaanse voetbalafd­eling al geruime tijd stil, maar premier Giuseppe Conte heeft zondagavon­d tijdens een persconfer­entie perspectie­f geschetst voor het verdere verloop van de voetbaljaa­rgang.

Italië is met 26.644 geregistre­erde doden een van de meest getroffen landen door het coronaviru­s en bevindt zich sinds 9 maart in een lockdown. Er lijkt echter licht aan het einde van de tunnel voor het land: vanaf 4 mei mogen mensen bijvoorbee­ld weer naar buiten en parken gaan open. Bovendien is het profession­ele en recreatiev­e sporters vanaf dan ook weer toegestaan individuee­l te trainen, mits ze twee meter afstand van elkaar houden. Er is echter meer perspectie­f voor de voetbalclu­bs, want vanaf 18 mei mag er ook weer in groepsverb­and getraind worden. Italiaanse media speculeren dat de Serie A in juni weer hervat kan worden, want per 1 juni mogen onder meer kappers, bars en restaurant­s hun deuren weer openen.

Conte verzekert dat minister Vincenzo Spadafora van Sport zich de komende tijd zal buigen over de vraag of een herstart van de Serie A er dit seizoen daadwerkel­ijk nog inzit. “Spelers mogen vanaf 4 mei individuee­l trainen en vanaf 18 mei in groepsverb­and. Daarna zullen we evalueren of de voorwaarde­n aanwezig zijn om het seizoen voort te zetten. Mochten we in die fase komen, dan dient de gezondheid en veiligheid gewaarborg­d te zijn. Onze passie voor sport is groot en we willen niet dat onze idolen ziek worden”, aldus de premier.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname